Vandaag

05:00 Filmkoekies Filmkoekies gaat over contact tussen mensen en dieren en alles wat je maar tegen kunt komen aan straattheater; straatartiesten kunst en cultuur tijdens een wandeling of een van te voren geplande gebeurtenis in Amsterdam en omstreken.¶
06:00 English Breakfast The English Breakfast Radio Show is the English language radio programme for Amsterdam's international community. Listen in to the morning's Dutch and international news, sports and weather, and find out what's going on in and around Amsterdam.
08:00 Theater op TV Koud vuur van De Toneelmakerij. Wist je dat fluiten op het toneel levensgevaarlijk is? En dat je nooit mag spugen op het podium? En dat er in het theater altijd één lichtje moet blijven branden? Ook ’s nachts!
09:00 Van Stirum TV Hèt televisieprogramma voor de Staatsliedenbuurt en directe omgeving. Trouwens ook leuk om te bekijken voor wie niet uit de buurt komt!
09:30 Uit de collectie van EYE SALTO zendt iedere week films uit afkomstig uit de rijke filmcollectie van EYE Filmmuseum. Vandaag: Spiegel van Nederland No. 6 (1959).
09:40 Uit de collectie van EYE Het kookboek in beeld en klank, gepresenteerd door mej. M.J. Krabbe, lerares aan de Amsterdamsche Huishoudschool (1934). Aflevering: Croquetten.
09:50 Eindexamenfilms 2015 VAV Rietveld Een greep uit de prachtige verzameling eindexamenfilms (uit 2015) van de afdeling VAV van de Gerrit Rietveldacademie. Vandaag: Souvent sur les dents (Hugo Rocci) en Act 1: Seppuku (Francesca Burattelli).
10:00 De Levende Letter Een programma over Amsterdamse literaire verschijnselen.
10:30 Filmkoekies Filmkoekies gaat over contact tussen mensen en dieren en alles wat je maar tegen kunt komen aan straattheater; straatartiesten kunst en cultuur tijdens een wandeling of een van te voren geplande gebeurtenis in Amsterdam en omstreken.
11:00 Het Gewilde Westen Registratie van buurtgerichte activiteiten en ontwikkelingen zoals feesten, scholen, sport en wat speelt in de buurt. Kortom: wat je als bewoner weten wilt!
11:30 Uit de collectie van EYE SALTO zendt iedere week films uit afkomstig uit de rijke filmcollectie van EYE Filmmuseum. Vandaag: Spiegel van Nederland No. 6 (1959).
11:40 Uit de collectie van EYE Het kookboek in beeld en klank, gepresenteerd door mej. M.J. Krabbe, lerares aan de Amsterdamsche Huishoudschool (1934). Aflevering: Croquetten.
11:50 Eindexamenfilms 2015 VAV Rietveld Een greep uit de prachtige verzameling eindexamenfilms (uit 2015) van de afdeling VAV van de Gerrit Rietveldacademie. Vandaag: Slow runner in the fastest sneakers (Boyon Kang)en Fatherland (Baha Görkem Yalim).
12:00 GRAP-TV GRAP-TV toont muziekclips van Amsterdamse bands die hard aan de weg timmeren. De muziek, verzameld door Stichting GRAP, is voor iedereen, uit alle culturen en alle muziekstijlen.
13:00 Youngsterdam
14:00 Onder Mediadoctoren Inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies over de media. Twee mediawetenschappers, Vincent Crone en Linda Duits en bevragen iedere uitzending een mediakwestie.
15:00 Ratatouille TV Ratatouille tv is een informatief televisieprogramma met daarin kunst, cultuur en muziek. ratatouilletv@hotmail.com
15:30 Uit de collectie van EYE SALTO zendt iedere week films uit afkomstig uit de rijke filmcollectie van EYE Filmmuseum. Vandaag: Spiegel van Nederland No. 6 (1959).
15:40 Eindexamenfilms 2015 VAV Rietveld Een greep uit de prachtige verzameling eindexamenfilms (uit 2015) van de afdeling VAV van de Gerrit Rietveldacademie. Vandaag: Like A Snake (…) (André D. Chapatte) en double F for Final Fantasy (Alina Ozerova).
15:50 Uit de collectie van EYE Het kookboek in beeld en klank, gepresenteerd door mej. M.J. Krabbe, lerares aan de Amsterdamsche Huishoudschool (1934). Aflevering: Croquetten.
16:00 Onder Mediadoctoren Inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies over de media. Twee mediawetenschappers, Vincent Crone en Linda Duits en bevragen iedere uitzending een mediakwestie.
17:00 Stadsleven Aflevering: Rampspoed. Samenleven met elkaar in de stad kan af en toe behoorlijk kwetsbaar zijn. Daar word je je pas van bewust als het onheil je uit je dagelijkse gang van zaken rukt. Wat zijn de gevaren waartegen we ons moeten beschermen?
19:00 Youngsterdam Youngsterdam is een programma gemaakt door en voor jongeren uit Amsterdam.
20:00 Amstelpolis Politiek praatprogramma met Kemal Rijken.
21:00 Uit de collectie van EYE SALTO zendt iedere week films uit afkomstig uit de rijke filmcollectie van EYE Filmmuseum. Vandaag: Spiegel van Nederland No. 6 (1959).
21:10 Uit de collectie van EYE Het kookboek in beeld en klank, gepresenteerd door mej. M.J. Krabbe, lerares aan de Amsterdamsche Huishoudschool (1934). Aflevering: Croquetten.
21:20 Eindexamenfilms 2015 VAV Rietveld Een greep uit de prachtige verzameling eindexamenfilms (uit 2015) van de afdeling VAV van de Gerrit Rietveldacademie. Vandaag: Raderen (Gideon van der Stelt) en The bubble (Ali Eskandarzadeh).
21:30 Ratatouille TV Ratatouille tv is een informatief televisieprogramma met daarin kunst, cultuur en muziek. ratatouilletv@hotmail.com
22:00 MVS Gaystation TV MVS, queer in Amsterdam; jouw update van het homonieuws! info@mvs.nl
23:00 Metje TV Metje TV geeft het leven en gebeurtenissen in Amsterdam weer met een knipoog.
23:30 Outsider Art TV Amsterdam Outsider Art TV is een programma waarin de kunstvorm Outsider Art ruim aan bod komt. Het programma is een initiatief van Galerie Amsterdam Outsider Art. Winnaar van de Amsterdamse Media Prijs 2013 voor beste programma op SALTO 1.
00:00 Amsterdammertjes Wij zijn Amsterdammertjes: jong, getalenteerd en gek op Amsterdam. Bekijk onze mooie hoofdstad door onze ogen.
02:00 GRAP-TV GRAP-TV toont muziekclips van Amsterdamse bands die hard aan de weg timmeren. De muziek, verzameld door Stichting GRAP, is voor iedereen, uit alle culturen en alle muziekstijlen.
03:00 Van Stirum TV Hèt televisieprogramma voor de Staatsliedenbuurt en directe omgeving. Trouwens ook leuk om te bekijken voor wie niet uit de buurt komt!
04:00 De Levende Letter Een programma over Amsterdamse literaire verschijnselen.
 
 
 
SALTO is de zendgemachtigde voor lokale omroep in Amsterdam, en voert het beheer over 3 televisiekanalen en 7 radiokanalen.

De zendtijd op deze kanalen wordt beschikbaar gesteld aan een groot aantal externe organisaties, die zo de gelegenheid krijgen om programma's te maken voor alle Amsterdammers, en hun eigen achterban in het bijzonder.
Lees verder
 
Informatie, nieuws- en persberichten voor programmamakers staan op Extranet. U kunt hier ook zelf persberichten invoeren.
Ga naar extranet

Let op: Voor het bekijken van nieuws- en persberichten is een wachtwoord nodig. Geen wachtwoord?
Vraag deze aan