4 & 5 mei bij SALTO

Aangepaste programmering in het kader van herdenken en vrijheid

Ook bij SALTO staan we uiteraard stil bij onze vrijheid en de dodenherdenking. Op alle SALTO kanalen schakelen wij om iets voor 20:00 uur live over naar de Dam voor de Nationale Dodenherdenking.

Op 4 mei zenden wij op SALTO1 de documentaire Stilstaan bij de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog uit van documentairemaakster Marjan Borsjes. Het 4 Mei Comit├ę Amsterdam Oud-West besteedt in deze documentaire aandacht aan de Jodenvervolging in relatie tot Oud-West. Oudere buurtbewoners vertelden hun herinneringen, we filmden een project over de Tweede Wereldoorlog van de Brede School De Kinkerbuurt; en tot slot werd een gedenkplaat onthuld als monument voor de 165 in de oorlog vermoorde inwoners van stadsdeel Oud- West.

Dinsdag 4 mei om 21:30 uur op SALTO1 en via SALTO.nl

Op 5 mei vieren we via de livecast vanuit Pakhuis de Zwijger Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijdsoep . We kunnen niet meer in groten getale met zijn allen aan tafel, maar dat betekent niet dat we niet meer samen kunnen eten en stil kunnen staan bij Bevrijdingsdag 2021. Door samen een maaltijdsoep te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid. Er is grote behoefte om samen te komen, elkaar te ontmoeten met elkaar te spreken, juist op 5 mei. Dat kan niet zoals we dat gewend zijn, maar we hopen toch dat aan zoveel mogelijk tafels de Vrijheidsmaaltijdsoep wordt opgediend en dat in het hele land wordt getoost op de vrijheid. We luisteren naar verhalen, muziek en inspirerende sprekers, kijken naar dansoptredens en krijgen een kijkje in de keuken van stadsgenoten en mooie initiatieven.

Woensdag 5 mei om 17:00 uur live op SALTO1 en via SALTO.nl