Amsterdam Kiest: Morgen kiezen wij een nieuwe raad

De laatste dag voor de verkiezingen is het tijd om vanuit Pakhuis de Zwijger een laatste maal live met elkaar in gesprek te gaan met de lijsttrekkers voor de nieuwe gemeenteraad.

We kijken terug op de campagne en vooruit naar de komende vier jaar. Hoe komt Amsterdam straks uit de pandemie en welke grote vragen komen straks op ons af? We bespreken de woningcrisis en de energietransitie, de rol van ondernemers in de stad en de samenhang in de stad. Kortom wat gaan deze lijsttrekkers straks doen voor een zorgzaam, ondernemend, leefbaar en klimaatneutraal Amsterdam?

De Lijsttrekkers die meedoen aan het debat zijn: Rutger Groot Wassink (GroenLinks Amsterdam) Marjolein Moorman (PvdA Amsterdam) Claire Martens (VVD Amsterdam) Reinier van Dantzig (D66 Amsterdam) Juliet Broersen (Volt Amsterdam Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren Amsterdam) en Jazie Veldhuyzen (BIJ1 Amsterdam)

In de eerste ronde gaan we in gesprek met lijsttrekkers Jazie Veldhuyzen (Amsterdam BIJ1), Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) en Juliet Broersen (VOLT).

In de tweede ronde gaan we in gesprek met de lijsttrekkers Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Marjolein Moorman (PvdA), Reinier van Dantzig (D66) en Claire Martens (VVD).

We bespreken met de lijsttrekkers de afgelopen campagne, kijken voorzichtig vooruit en we bevragen de lijsttrekkers naar wat nog besproken moet worden.

Het debat is live te volgen op dinsdag 15 maart om 20:00 uur via alle kanalen van 020Kiest (SALTO1, SALTo.nl) en de moderator van de avond is Natasja van den Berg