Amsterdams Buurt Filmfestival

Filmische reis gezien door het oog van  professionele en nieuwe Amsterdamse filmmakers

De 8e editie van het Amsterdamse Buurt Filmfestival (ABFF) komt eraan!

Het jaarlijkse filmfestival door en voor bewoners met (korte) films over Amsterdam. Kom, kijk en beluister Amsterdam, die lieve, mooie, heftige, avontuurlijke stad. Amsterdam, de diverse stad: iedere buurt is anders en tijdens dit filmfestival gaat het publiek op reis door vele verschillende buurten.

Organisatie
Het Amsterdams Buurt Filmfestival wordt georganiseerd door de Stichting Aimiro Mediahuis met behulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Aimiro Mediahuis begon in 2015 met het eerste Amsterdams Buurtfilmfestival.

Kibret Mekonnen; artistiek leider Amsterdams Buurt Filmfestival

Wat doen en wie zijn de filmers van het ABFF
Amsterdamse buurtfilmers krijgen met ABFF een uniek podium waarop Amsterdammers te zien en te horen zijn. Het gaat over alles wat Amsterdammers in de stad bezig houdt: activiteiten, successen, problemen, mensen en activiteiten in hún buurt.  De makers van de films zijn zowel liefhebbers als professionals.

Er zijn films van jonge en oudere,  nieuwkomers en oorspronkelijke Amsterdammers. De films worden vertoond op het grote doek in de theaterzaal van de centrale OBA op de Oosterdokkade op zaterdag 10 februari vanaf 12 uur.

Aan het einde is de uitreiking van prijzen in diverse categorieën: zoals de beste (non)-fictie film, dé Amsterdammer-in-beeld, óf de publieksprijs.

SALTO is als mediapartner verbonden aan het ABFF en kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de website van het Amsterdams Buurt Filmfestival.