Black Achievement Month: Helden

Voor het vierde jaar op rij zal SALTO in de maand oktober veelvuldig in het teken staan van de Black Achievement Month

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder.

Voor een aanzienlijk deel van hen is dit land een belangrijk brandpunt in hun ontwikkeling. Met redelijk succes hebben zij zich hier geworteld en zijn zij in een waaier aan disciplines in de samenleving te vinden. Onder hen tref je wetenschappers, medici, advocaten, schrijvers, kunstenaars, theatermakers, artiesten, sporters en ondernemers. Al deze talenten en hun prestaties verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden van een zo breed en divers mogelijk publiek.

De Black Achievement Month vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het is een erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. De rijkdom aan talenten en expertise rechtvaardigt dit initiatief en is tevens een ode aan diversiteit en nieuw burgerschap. Op deze wijze wordt ook bijgedragen aan een evenwichtige beeldvorming van personen met Afrikaanse roots. Een beeldvorming die te vaak is bepaald door dat wat in de slavernij en koloniale tijd over personen van Afrikaanse afkomst is gezegd en geschreven.

SALTO zal veel van de activiteiten van de Black Achievement Month uitzenden op televisie: Vsn debatten en filmvertoningen tot de theateroptredens voor jong en oud.

Beleef de evenementen op tv en laat je tijdens de Black Achievement Month inspireren door de vele talenten, die voor het voetlicht komen.

De opening vindt plaats in het Internationaal Theater Amsterdam met optredens van o.a. Jeangu Macrooy, ZO Gospel Choir! en dans van het Nationale Opera en Ballet. De presentatie word verzorgd door Humberto Tan en is vanaf 19:30 uur op 1 okotber live te volgen op SALTO1 & 2

De gehele maand oktober bij SALTO: Black Achievement Month