De Staat Van De Stad Donderdagavond 19:30 uur live op SALTO1

Burgemeester Halsema over Amsterdam in tijden van corona. Wat betekent de coronacrisis voor de stad Amsterdam?

In De Staat van de Stad 2020 bespreken burgemeester Halsema en een aantal bijzondere gasten deze unieke periode in de Amsterdamse gescheidenis. Hoe hebben Amsterdammers de intelligente lockdown ervaren? Wat zijn de gevolgen van deze crisis voor onze samenleving en hoe treden we de toekomst tegemoet?

De Staat van de Stad vindt plaats op 25 juni om 19:30 uur in Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein. SALTO en AT5 zenden het programma live uit en is tevens online te volgen via salto.nl en de sites ita.nl en dezwijger.nl. De moderator van de avond is Clarice Gargard

Met: Femke Halsema, Jeroen Slot (Gemeente Amsterdam, Hoofd Onderzoek; Onderzoek, Informatie en Statistiek), Marcel Levi (University College London Hospitals) Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam) Ilias El Hadioui (onderwijsspecialist), Gershwin Bonevacia (stadsdichter), 22XLoud en acteurs uit het ITA-ensemble .

Partners: ITA, Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Rabobank Amsterdam, SALTO, AT5 en Parool

De jaarlijkse De Staat van de Stad is een avondvullend programma waarin de conditie van Amsterdam wordt besproken aan de hand van de meest recente data over de stad. Daarvoor staat een uitgebreide line-up van binnen- en buitenlandse gastsprekers op het podium .