Eerbetoon ter nagedachtenis aan Jan Troost

Op 16 mei is het precies een jaar geleden dat Jan Troost na een kort ziekbed overleed. Jan was het boegbeeld van de PG-beweging, een strijder van het eerste uur en een belangenbehartiger in de buitencategorie. Een voorbeeld voor velen. Jan was een activist in hart en nieren maar nam ook met groot plezier deel aan het politieke circus. Hij zat in een rolstoel maar liet zich daar niet door beperken.

Jan was tussen 2018 en 2021 vier jaar lang programmamaker bij SALTO met zijn programma Aparticipatie TV. Met dit programma vroeg hij aandacht voor mensen met een beperking en voelde hij diverse politici stevig aan de tand. Een bevlogen televisiemaker met een enorme passie en drive.

Ter ere en ter nagedachtenis aan Jan zal SALTO op 16 mei, exact een jaar na zijn overlijden de diverse programma’s van Apartcipatie TV die Jan gemaakt heeft in een marathon uitzending herhalen op SALTO1.

De marathonuitzending zal worden afgesloten met de bijzonder “prematorium party” die Jan vlak voor zijn dood zelf geïnitieerd heeft om zijn leven te vieren en te proosten op zijn eigen uitvaart. Het tekent exact wat voor bijzonder mens Jan Troost was.

Wij zijn Jan dankbaar voor zijn waardevolle bijdrages aan SALTO en wensen zijn dierbaren sterkte met het verlies.

De speciale marathon uitzending van Aparticipatie TV ter ere van Jan Troost wordt op 16 mei uitgezonden vanaf 20 uur op SALTO1