From Southeast with Love: One Family

Uniek Concert met de beste artiesten uit Zuidoost

Tijdens deze tweede editie van From Southeast With Love vanuit het Concertgebouw komt een nieuwe een nieuwe lichting van de beste artiesten uit Zuidoost – het creatief meest veelzijdige stadsdeel van Amsterdam – samen in de mooiste concertzaal van de stad. We vieren de liefde voor muziek in een uniek concert waarin we de verbinding van culturen, de muzikale rijkdom van Amsterdam en Zuidoost vieren.

One Family

Met het thema One Family brengen we een hommage aan familie in de breedste zin van het woord. Aan de kinderen uit Zuidoost. Aan het broederschap, zusterschap, moederschap en vaderschap uit Zuidoost. En ook aan de buren en vriendschappen, want in Zuidoost is iedereen één grote familie. Met de muziek en liederen die gezongen en gespeeld worden bekrachtigen we de onderlinge verbinding. Want Zuidoost, hoe mooi het stadsdeel ook is, heeft dat liefdesoffensief nodig. En misschien wel iedereen? Diverse artiesten treden op, soms met hun ouder of hun kind, begeleid door het Southeast All Stars Ensemble. De regie is in handen van cabaretier, comedian en regisseur Jeffrey Spalburg. Stand-up comedian, theatermaker, regisseur en schrijver Lucinda Sedoc en actrice, zangeres en voice-over Carolina Mout presenteren de avond.

De line-up

Soulzanger Bryan B is een begrip in Zuidoost en Suriname en bezingt al decennia de liefde voor de moeder in de familie. Graziëlla Hunsel Rivero is ‘The first lady of jazz’ van zuidoost en treedt samen op met haar moeder Anne-Marie Hunsel, de ‘diva van het Surinaamse levenslied’. Multi-instrumentalist, producer en kunstenaar Bnnyhunna duikt in de high life traditie met zijn vader Elvis Kwasi Ankomah. Fluitist Ronald Snijders is al sinds de jaren 70 uitermate belangrijk voor de ontwikkeling van de kaseko-jazz. De Palestijnse zangeres Nai Barghouti won de Concertgebouw Young Talent Award, studeerde jazz in Amsterdam en vormt een duo met qanunspeler Khalil Khoury. En dan hebben we Bijlmer Got Talent-winnaar Geneev, soulzangeres Sarah-Jane, bassist Azubike Onwuka, de zangers van Black Harmony, het ODM-Koor van het Conservatorium Amsterdam, pianist Dywel Braaf met zijn vader funk- en jazzgitarist en zanger Henk Braaf (Spence), gitarist Yvette met haar tweelingzus Dominique Terpstra, zangeres Kristina Kovalyova, singer-songwriter, violist en producer Bahghi, sitar-virtuoos Siddharth Kishna met zijn vrouw Sharmili Mitra (tanpura), dochter Saniya (bansuri) en zoon Aaryan (tabla) nog niet eens genoemd. En daarbij hebben we ook nog R&B-talent Ruskey (Desai Breeveld) met zijn vader Orville BreeveldB!MS Singers (B! Music School) onder leiding van Natali Boghossian en gospelkoor Wazzup Singers (B! Music School), rapper en singer-songwriter Glen Faria (MC Fit) met zijn zoon Jaïr, én bazuinkoor Tradocaz!

From Southeast with Love is een productie van Het Concertgebouw, met dank aan Gemeente Amsterdam, het CultuurFonds, VandenEnde Foundation, Het Concertgebouw Fonds, ZuidOost City, OSCAM, Amsterdam UMC en alle betrokkenen.

Het Concert “From SouthEast With Love: One Family” wordt op zondag 2 juni om 20:00 uur uitgezonden op SALTO1 en wordt de hele week op verschillende tijden herhaald en is on demand te zien via salto.nl. Voor het volledige uitzendschema zie onze online gids