FunX Music Awards

Coronaproof show op woensdag 16 september op SALTO

De FunX Music Awards vinden dit jaar plaats op woensdag 16 september. De belangrijkste urban muziekprijzen van Nederland worden vanwege coronamaatregelen uitgereikt zonder publiek.

De zevende editie van de FunX Music Awards zou oorspronkelijk op 11 juni plaatsvinden in AFAS Live. De show is verplaatst naar een studio in Hilversum en er zijn optredens van onder anderen Frenna en Josylvio. De presentatie van de awardshow is, net als vorig jaar, in handen van FunX-dj Fernando Halman.

Als de richtlijnen van de overheid het toelaten wil FunX volgend voorjaar de awardshow met publiek in AFAS Live organiseren. Gekochte en gewonnen kaarten voor de FunX Music Awards van dit jaar blijven daarom geldig voor deze nieuwe datum in 2021.

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste MC’s, zangers, dj’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Tijdens de awardshow worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Best Next.

De live-uitzending van de FunX Music Awards is te volgen op SALTO1 en online via FunX.nl en SALTO.nl. De tv-uitzending is in samenwerking met de NTR en zal tevens dit jaar voor het eerst sinds de Awardshow bestaat live in zijn geheel te zien zijn via NPO3 . Ook op radio en social media doet FunX verslag van de uitreikingen en optredens.

De FMA’s 2020. Woensdag 16 september om 21:00 uur op SALTO1 en via SALTO.nl