Gesprek aan de Amstel op AT5

Ook Kemal Rijken trapt af met een nieuwe serie op AT5. Een langgekoesterde wens ging in vervulling met ‘Gesprek aan de Amstel‘. Afgelopen weekend ging de eerste aflevering in première, een bijzonder gesprek met niemand minder dan Prins Maurits van Oranje.

De oudste neef van Koning Willem-Alexander – ook wel de ‘Groene Prins’ genoemd – is kritisch over het beleid rond zonnepanelen in Amsterdam. Ook vertelt hij over ondernemen als Oranje en over de teruggelopen populariteit van het Koningshuis. 

Kemal heeft een lange staat van dienst gekend bij SALTO met zijn programma Amstelpolis, waarin hij debatten organiseerde en met politici sprak over hun beleid en de stad. De laatste tijd verbreedde hij zijn blik met dieptegesprekken onder de titel Amstelpolis Extra. Vorig jaar verstuurde de directie en hoofdredactie een open brief naar de SALTO programmamakers. Zij verzochten programmamakers met ideeën over, en ambities voor hun programma om een voorstel te doen. Dit was een open deur voor Kemal, wat resulteerde in een vruchtbare samenwerking. Met vereende krachten werd in onze prachtige nieuwe locatie in de OBA Centrale aan het Oosterdok deze eerste aflevering opgenomen.

Kijk hier de hele aflevering terug