Grachtenfestival

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.

SALTO is mediapartner van het Grachtenfestival en zal zoveel mogelijk gemaakte beeldcontent van het festival al dan niet (live) uitzenden op tv.

Het Grachtenfestival is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland en richt zich volledig op de presentatie en ontwikkeling van jong talent en jonge professionals in klassieke muziek en jazz, in de leeftijd tot 35 jaar. 

Sinds de eerste (vierdaagse) editie in 1998 is het festival uitgegroeid tot een zelfstandig tiendaags festival, dat draait om ontdekkingen. Van het muzikale talent en de (groeiende) stad en metropoolregio Amsterdam. 

Het Grachtenfestival biedt jonge musici een uniek podium en platform om op te excelleren en zich te presenteren aan een groot publiek en aan professionals uit de muziekwereld; 


Het Grachtenfestival presenteert en ontwikkelt samen met jonge musici en makers nieuwe concertvormen, muziektheater/opera en andere professionele podiumkunsten. 

Het Grachtenfestival weet met een innovatief programma en een aansprekende presentatie met veel gratis concerten op overtuigende wijze een grote, brede en diverse doelgroepen voor klassieke muziek en jazz te bereiken; 

Het Grachtenfestival bestaat 25 jaar!

Ter ere van dit prachtige jubileum vindt het openingsconcert dit jaar plaats op de boulevard van de Sloterplas.  In samenwerking met de Meervaart is er een nieuw initiatief geboren: ‘Sloterplas Live’. Waarmee we samen met partners uit de stad muziek en cultuur naar de oever van de plas brengen.

Met een mix van lokale en internationale artiesten laten we zien hoe de Sloterplas ook cultureel van betekenis kan zijn. In een intieme setting, met wijds uitzicht over het water en een rijk programma vol muziek en andere kunstvormen vieren we de kracht van de Sloterplas.

Het openingsconcert van het Grachtenfestival wordt de eerste editie van ‘Sloterplas Live’. Wij hopen op een mooie, feestelijke dag waarmee we het startsein geven voor een jaarlijkse traditie.

Het Grachtenfestival vindt plaats van 12 tot en met 21 augustus 2022.