Het gesprek als bron voor verandering

Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden. Ze gebruiken burgerjournalistiek als middel voor verandering.
De interviewers van Café Weltschmerz zijn autonoom dwarsdenkende deskundigen uit een relevante branche. Elke aflevering heeft een ‘hoofdrolspeler’ met een ‘verhaal’, dat wet- en regelgeving raakt en een grote impact heeft op de samenleving.

“Het gesprek als bron voor verandering”

In confronterende maar open gesprekken wordt de kern van de problematiek binnen het onderwerp zichtbaar gemaakt. Centrale thema’s zijn: democratie, politiek, economie, financieel, veiligheid, onderwijs, milieu, klimaat, zorg, arbeid, wet- en regelgeving, openbaar bestuur en tot slot binnen al deze onderwerpen, innovatie.

In de gesprekken worden de fundamenten van de democratie en rechtstaat benoemd. In Café Weltschmerz zoeken ze naar knelpunten binnen het systeem en met de blik op de toekomst. Het gaat daarbij zowel over datgene wat wij als samenleving fout doen, als het zoeken naar oplossingen.

Bekijk hier alle gesprekken van Café Weltschmerz uitgezonden op SALTO1


The sustainability of the euro

Paul Buitink en Jeroen Dijsselbloem

‘We staan er niet best op als politici’

Rob Oudkerk en Fred Teeven

Politici in Nederland kunnen moeilijk ongelijk bekennen

Rob Oudkerk en Eric van der Burg

Wie is Jenny Douwes en wat zijn haar kernwaarden

Esther van Fenema en Jenny Douwes

Over discriminatie en racisme

Stan van Houcke en Iwan Wilfred Leeuwin

Het ontstemde brein

Esther van Fenema en Theodor Holman

“In Den Haag gebeurt het niet allemaal zo”

Pim van Galen en Dries van Agt