Het Kamergesprek van ProDemos live bij SALTO

Op dinsdag 20 september is het weer Prinsjesdag. De Koning leest dan de Troonrede voor, waarin de plannen van de regering staan voor het aankomende jaar. Na afloop gaat de Tweede Kamer over de kabinetsplannen in debat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. In een nieuwe aflevering van de talkshow Het Kamergesprek blikken we terug op het debat en leggen we uit: wat zijn de Algemene Politieke Beschouwingen, waar is nou precies over gedebatteerd en wat heb jij hieraan als burger?

Kijk live naar Het Kamergesprek op vrijdag 23 september om 20:00 uur op SALTO1 en SALTO.nl. Presentator Kemal Rijken bespreekt de Algemene Politieke Beschouwingen met John BijlSheila SitalsingJulia Wouters en Alexander Pechtold.

In deze editie legt John Bijl uit wat de Algemene Politieke Beschouwingen zijn en hoe dit zich verhoudt tot andere belangrijke momenten in de politieke kalender. Sheila Sitalsing gaat dieper in op de onderwerpen waarover is gedebatteerd tijdens de Beschouwingen. Julia Wouters analyseert hoe het debat in de Tweede Kamer werd gevoerd. Tot slot vertelt Alexander Pechtold hoe hij zich voorbereidde op de Beschouwingen toen hij nog fractieleider van D66 in de Tweede Kamer was.

Heb jij vragen over de Algemene Politieke Beschouwingen, de onderwerpen waarover werd gedebatteerd of de manier waarop? Stel ze hier. Relevante en leuke vragen worden mee genomen in de voorbereidingen of worden tijdens de uitzending voorgelegd aan de gasten.

Uitzending gemist? Je vindt de uitzending terug op deze pagina.