IMC Weekendschool TV op SALTO 1

SALTO presenteert: IMC weekendschool TV. IMC Weekendschool is een initiatief dat zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren vanaf 10 jaar. Door middel van workshops, excursies en masterclasses in uiteenlopende vakgebieden verbreden ze hun horizon. Één van die vakgbieden is de journalistiek en daarvoor mochten wij hen welkom heten in ons Medialab Osdorp.

Onder leiding van journalisten van o.a. NH Media hebben ze eind 2023 diverse lessen gekregen. Vervolgens trokken zij als voorbereide experts op 26 november naar kunstbeurs PAN om daar een journalistieke speurtocht te volbrengen. Ze doken in geheimen achter kunstwerken, maakten vlogs, leerden kunst recenseren, interviewden galeriehouders en documenteerden dit alles. Voor de laatste les, de ‘grande finale’ kwamen ze naar de SALTO TV-Studio in Osdorp, om een heus nieuwsbericht of talkshow op te nemen. In deze nieuwsitems vertellen zij over hun ontdekkingen!

Vanaf 22 januari tot 4 februari zullen we elke dag* om 09.30 en 14.30 een willekeurige selectie uitzenden op SALTO 1, (Ziggo kanaal 37 | KPN 1423). en je kunt ze ook bekijken op de programmapagina van IMC Weekendschool TV.

* Met uitzondering van woensdag 24 jan (ivm uitzending gemeenteraad) en zondag 4 feb (ivm uitzending Beste Nieuwkmer Award).