LIVE: De Beste Nieuwkomer Spotlight Awards

Het is tijd voor een positief geluid rondom nieuwkomers. Tijd om nieuwkomers vol passie, drive en talent uit te lichten. Tijd om te zeggen dat zij een verrijking zijn voor Nederland. Tijd om te laten zien dat ze gezien en gewaardeerd worden. Tijd om deze nieuwkomers in de spotlights te zetten. Tijd om te vieren dat zij Nederland nóg mooier maken. Het is tijd voor de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards.

Lijst met de meest inspirerende nieuwkomers van Nederland

Na een succesvolle eerste editie is opnieuw een lijst met de meest inspirerende nieuwkomers van Nederland bekendgemaakt voor de ‘Beste Nieuwkomer Spotlight Awards 2023’. De Awards staan symbool voor nieuwkomers die hier nog maar kort zijn, maar vol veerkracht, ambitie en talent Nederland nóg mooier maken.

Initiatiefnemer Mehrnoesh Forouzandeh deed in december 2022 een landelijke oproep aan heel Nederland om inspirerende vluchtelingen aan te dragen. Hier is de lijst met 25 genomineerden uit voortgekomen, verdeeld over de categorieën: Creatives, Founders, Food, Tech, Stars en Sports. Onder hen bevinden zich duurzame ondernemers, wereldverbeteraars, programmeurs en kunstenaars, maar ook topsporters, journalisten, videografen en documentairemakers.

Ria Steenaart, Ghias Alolaby van de Ghiatshow en Joris van de Sande van SALTO bij de uitreiking van de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards 2021. Ghias was één van de winnaars.

Award show op 11 februari

Op zaterdag 11 februari worden de winnaars per categorie bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Melkweg in Amsterdam, gepresenteerd door Edson da Graça en Mehrnoesh Forouzandeh. Naast de genomineerden zijn ook sprekers en gasten aanwezig die zich op hun eigen manier inzetten voor vluchtelingen, diversiteit en inclusie. Zoals o.a. Nadia Zerouali, Raja Felgata, Khalid Ouaziz, Farbod Moghaddam, Noor Sloterdijk, Maral Khajeh en Saskia Bolt. Ook wordt er stilgestaan bij de aardbeving in Syrië en Turkije van afgelopen week. Bekijk hier het volledige event programma.

De Beste Nieuwkomer Spotlight Awardshow wordt zaterdag 11 februari live uitgezonden op SALTO 1 vanaf 14:30 uur en is later on-demand terug te kijken.

Meer informatie over Beste Nieuwkomer is te vinden op https://bestenieuwkomer.nl