Brasa-man Roy Ristie (68) overleden

Beeld: Glynnis Bergen

Vrijdagavond 3 december is Roy Ristie na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van Covid-19. De Amsterdamse mediamaker stond bekend als D’66 deelraadslid, als gangmaker achter vele media-initiatieven ter versterking van de gemeenschap in Zuid-Oost en als boegbeeld van de Surinaamse cultuur in Nederland.

De afgelopen dagen heeft Amsterdam Zuidoost afscheid genomen van Roy. Er werden vele initiatieven ondernomen om Roy te eren. Kijk hier een aantal registraties terug: Brasa TV On-demand

Bericht van de familie

Roy was van grote waarde voor SALTO, de Amsterdamse media en Amsterdam Zuidoost. Z’n medialoopbaan begon in Paramaribo waar hij als tiener al snel opviel op de radio met z’n liefde voor muziek maar ook als nieuwsman. Dit werk zette hij door in Nederland en hij was onder meer werkzaam voor de VPRO, Veronica, NOS en vooral ook voor SALTO. Hij ontving in 2018 de SALTO Livetime Achievement Award voor ruim 30 jaar betrokkenheid bij het Amsterdamse mediawereldje. Z’n laatste evenement, de South East Parade werd live werd uitgezonden via SALTO op 11 november j.l..

South-East Parade 2019

Onvermoeibaar, bevlogen, altijd verbindend en met een heerlijke zelfspot kon hij als ceremoniemeester en entertainer ieder podium aan. Roy was ook in Suriname een bekendheid op radio en televisie (Rapar, Radio Apintie en Faya Lobi) en een vaderfiguur voor velen. En z’n werk was nog niet klaar; de afgelopen maanden trof hij voorbereidingen voor de oprichting van een culturele stedenband tussen Amsterdam en Paramaribo.

SALTO verliest met het overlijden van Roy een grondlegger, ambassadeur, programmamaker maar vooral ook een vriend.

Roy Ristie (Paramaribo, 22 oktober 1953 – Amsterdam, 3 december 2021)

Wij wensen naasten en familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Lieve Roy, Brasa en R.I.P.!

Het SALTO-team