Mijn hart onthoudt wat mijn hoofd vergeet

VERHALEN ROND DEMENTIE

Op woensdag 20 september, de dag voor Wereld Alzheimer Dag, organiseert Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) in samenwerking met de OBA het programma ’Mijn hart onthoudt wat mijn hoofd vergeet: verhalen rond dementie’.

Tijdens deze avond bekijken we dementie door de lens van verhalen en verbeelding. Hoe gaan we als maatschappij om met veranderende hersenen? Wat is de rol van literatuur, kunst, film en cultuur in het algemeen hierin?   Wat als onze herinneringen niet meer vanzelfsprekend zijn, aan welke verhalen houd je je vast? Hoe maak je contact, wanneer iemand jou langzaam vergeet? Hoe voelt het om te vergeten? En hoe voelt het om vergeten te worden? Kunnen we iemand missen die fysiek nog altijd bij ons is? Welke woorden gebruiken we wanneer iemand langzaam de taal verliest en hoe gaan we om met de verwarring waarin dit vaak resulteert?

Optredens, verhalen en een panelgesprek over dit gevoelige en persoonlijke onderwerp komen aan bod en er is ruimte voor het publiek om eigen verhalen en ervaringen te delen en deel te nemen aan het gesprek.  Op de line-up staan onder anderen host Warda El-Kaddouri en journalist en radio- en podcastmaker Maartje Duin.

SALTO zend dit bijzondere programma uit op televisie op donderdag 22 september (Wereld Alzheimer Dag) om 21 uur op SALTO1