Nieuw bij SALTO: Plato Ziet Kansen

Het nieuwe SALTO programma Plato ziet kansen maakt als interview serie deel uit van de solo-expositie ‘Optimisme in het Antropoceen’, in Arti et Amicitiae (de expositie loopt nog tot 28 juni) van schrijver, filosofisch journalist en kunstenaar Marc van Dijk

Plato ziet kansen is een filosofisch tv programma voor iedereen, over de vraag of je nog optimistisch kunt zijn in deze tijd – en zo ja, hoe dan.

Marc van Dijk gaat hierover in gesprek met denkers en ervaringsdeskundigen.

De eerste gasten zijn de filosofen Jos de Mul, Frank Chouraqui en Maarten van Doorn. En coach Tessa Deen, bij wie Marc een sessie volgde met een paard.

De interviews zullen de komende maanden worden uitgezonden op SALTO en daarna ook on demand terug te zien zijn. Aankomende week zenden wij een compilatie uit van alle gesprekken om het publiek alvast kennis te laten maken met Plato ziet Kansen.

De speciale compilatie uitzending van Plato Ziet Kansen is te zien op vrijdag 21 juni om 21:00 uur op SALTO1 en wordt de gehele week op verschillende tijden herhaald. Voor het volledige uitzendschema zie onze online tv-gids

Expositie in Arti et Amicitiae
In juni 2024 zijn de eerste resultaten van het artistiekfilosofische onderzoek naar optimisme te zien in Arti et Amicitiae (Rokin 112, Amsterdam, zie Arti.nl). Op vrijdagavond 28 juni is er een slot-evenement in de sociëteit.
Dialoog op de muur
Het werk in de sociëteit van Arti bestaat onder andere uit een dialoog die op de muren is aangebracht, een tekst die meer dan dertig meter omvat. De bezoeker moet in beweging komen om het gesprek te volgen en lopend mee te denken. In de tekst heeft Van Dijk de stemmen van verschillende gesprekspartners verwerkt, zoekend naar een nieuwe optimistische synthese.
Rondleidingen ‘Optimisme in het Antropoceen’
Tours door kunstenaar en schrijver Marc van Dijk, met bijdragen van onderzoeker Erika Sani. 
Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur begeleiden Marc van Dijk en onderzoeker Erika Sani je langs de teksten op de muren, in socratisch gesprek met jou en andere bezoekers.
maandagmiddag 24 juni: 12.30-13.30 en 17.00-18.00, gratis toegang
donderdagmiddag 27 juni: 12.30-13.30 en 15.00-16.00, gratis toegang
Finale 28 juni 2024 Arti Shuffle – tickets via Arti.nl
Op vrijdagavond 28 juni presenteert Marc van Dijk live zijn eerste conclusies op basis van zijn research en publieksonderzoek naar Optimisme. Er is ruimte voor vragen en een gesprek met het publiek. Na afloop dj. Tickets in info: Arti.nl Arti et Amicitiae (Rokin 112, Amsterdam, zie Arti.nl)