Nieuw op SALTO: Natio Podcast

Deze week mogen we wederom een nieuw programma verwelkomen op SALTO: Natio Podcast heeft op maandag 13 februari om 22.00 zijn primeur op de Amsterdamse kabeltelevisie. Programmamaker Orville richt zich op het Surinaamse, Noord-Amerikaanse, Centraal-Amerikaanse en het Caribische voetbal, en heeft daarmee ook de primeur van een sportprogramma bij SALTO2. Elke vier weken brengt hij een nieuwe aflevering, wat die week een aantal keer uitgezonden wordt op SALTO 1 en SALTO 2.

Natio Network

Natio Network is een Nederlands-Surinaams netwerk dat de programma’s Natio Podcast, NatioVlogs en Natioblogs via (social)media met elkaar verbindt. De missie van het netwerk is het meer op de kaart zetten van Noord-Amerikaans, Centraal-Amerikaans en het Caribisch voetbal. Uiteraard spelen de ontwikkelingen en sentimenten rondom het Surinaams nationale elftal een belangrijke rol.

Als oprichter van Natio Network houd ik (Orville Nielsen) mij voornamelijk bezig met het verzamelen en analyseren van nieuwsfeiten over zowel recente als historische gebeurtenissen. Deze feiten onderzoek of analyseer-en publiceer ik op de website, socialmedia en zenders.

Tevens ben ik de host van de podcast met Raynel Koole als vaste co-host, waarin wij het laatste Concacaf (Noord, Centraal en Caribisch) gerelateerde voetbalnieuws bespreekbaar maken en wordt er antwoord gegeven op ingezonden vragen van kijkers en luisteraars. Ook schuift er geregeld een imposant persoon uit de voetballerij aan in het programma.