Nieuw: Pakhuis de Zwijger Livecast

Ook het Pakhuis de Zwijger is gesloten vanwege het Coronavirus maar de organisatie is volop actief. Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks om 20.30 live uit waarbij je kunt meekijken en mee kunt praten via de ZOOM webinar. 

In deze spannende tijden vraagt iedere dag weer om een nieuw handelingsperspectief. Juist nu hebben we het nodig om elkaar te blijven ontmoeten, te informeren en te inspireren- over hoe we het morgen slimmer en beter kunnen doen. 

Reserveer snel om zeker te zijn van je online plekje, waarna je 24 uur voor de start van het programma een mailtje van Pakhuis de Zwijger ontvangt met de juist link naar de Livecast of Zoom webinar.

Voor meer info ga naar dezwijger.nl

De livecasts zijn nu dagelijks te volgen tussen 20:30 uur en 21:30 uur op SALTO1 en SALTO.nl

– (wo 1/4) VPRO Tegenlicht Meet Up #170: Corona crash

Het coronavirus raast niet alleen door de wereld, maar ook door de financiële markten. Wereldwijd kelderen beurzen en soms schieten ze ook weer kortstondig omhoog. Wat gebeurt er in die parallelle wereld, waar beursvloeren worden gesloten, de handel regelmatig wordt stilgezet en sommigen alweer op koopjesjacht gaan? VPRO Tegenlicht verzamelde een select gezelschap van financiële insiders van over de hele wereld en stelden hen een aantal simpele vragen: hoe ervaar je de achtbaan die de financiële markten nu doormaken? Hoe ben je erdoor geraakt? Wat heb je gedaan en gezien? En waar denk je dat we naartoe op weg zijn? In deze Livecast en ZOOM webinar gaan we aan de hand van fragmenten uit de documentaire met maker Marije Meerman, econoom Kees Vendrik en hoogleraar Mathijs van Dijk in gesprek over de fascinerende verhalen die aan het licht kwamen. Een kijkje achter de schermen van de Corona crash.

– (do 2/4) Stad in Spagaat #1: Mag ik weer naar school?

Als maatregel tegen het Coronavirus, sloten alle scholen half maart de deuren. In plaats daarvan gaat het onderwijs online door. Maar wat als je thuis geen WiFi, computer of tablet hebt; of als leren onmogelijk blijkt in een huis met teveel mensen op te weinig vierkante meter? En hoe kom je aan leren toe in een onveilige thuissituatie? De coronacrisis maakt de ongelijkheid in het onderwijs niet alleen zichtbaar, maar draagt er ook aan bij. Tegen wat voor uitdagingen lopen onderwijsprofessionals aan? Voor welke dilemma’s komen bestuurders momenteel te staan? En wat kan er vandaag, morgen en in de nabije toekomst aan gedaan worden?

– vrij (3/4) Verhalen uit Nieuw-West #14: Is jouw huis, jouw thuis?

Wat is jouw verhaal? Vertel het op deze 14e verhalenavond of leun achterover in je stoel en laat je meeslepen door de verhalen van anderen. Want ook in tijden van de coronacrisis, is het goed om de tijd te nemen voor elkaar en om de verbinding op te zoeken. Deze bijeenkomst is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het verhalen vertellen wilt ervaren, of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen. De vraag die centraal staat deze 14e editie: Is jouw huis, jouw thuis?

maandag 6/4: WeMakeThe.City – Reset #1: From now on… according to Jeroen van Erp.The world is turned upside down, the streets are empty. Behind this seeming tranquility there is a storm raging through our values and structures. This gives us space to think about a complete ‘reset’. How can we restructure existing dysfunctional systems? In this new series we will showcase the perspectives of a variety of thought leaders who will reflect on this current day situation through the lens of their own area of expertise. 

dinsdag 7/4: De Hongerige Stad #55Voedselsystemen in tijden van crisisDe wereld zit voor een groot deel op slot en dat betekent dat ons leven in korte tijd erg veranderd is. Ook onze voedselsystemen komen onder druk te staan: producenten en ondernemers moeten creatief zijn om het hoofd boven water te kunnen houden en de huidige voedselketens lopen niet meer zoals gebruikelijk. Wat kunnen we leren van de huidige situatie en welke mooie (lokale) initiatieven ontstaan er op dit moment?

woensdag 8/4: VPRO Tegenlicht Meet Up #171: Virus vergezichten. De wereld zit voor een groot deel op slot en dat betekent dat ons leven in korte tijd erg veranderd is. Ook onze voedselsystemen komen onder druk te staan: producenten en ondernemers moeten creatief zijn om het hoofd boven water te kunnen houden en de huidige voedselketens lopen niet meer zoals gebruikelijk. Wat kunnen we leren van de huidige situatie en welke mooie (lokale) initiatieven ontstaan er op dit moment?


– donderdag 9/4: Stad in spagaat #2: Als thuisblijven niet mogelijk is.Tijdens de coronacrisis is thuisblijven het advies. Echter voldoen meer dan 40.000 daklozen en ongedocumenteerden in Nederland niet aan deze norm: ze hebben geen huis. Inloophuizen en dagopvang hebben inmiddels de deuren moeten sluiten, sporthallen en hotels worden momenteel ingericht als noodopvang omdat de nachtopvang beperkt is. Hoe vang je mensen zonder huis op tijdens de coronacrisis? Wie beslist en wie draagt de verantwoordelijkheid? Welke uitdagingen komen bestuurders en professionals tegen ten tijde van corona? En wat kan er vandaag, morgen en in de nabije toekomst gedaan worden voor daklozen en ongedocumenteerden?