OBA Live: Een hommage aan August Willemsen

OBA Live brengt donderdagavond 12 januari een hommage aan August Willemsen (1936-2007), schrijver en vertaler van Portugese en Braziliaanse poëzie (o.a. Fernando Pessoa en Carlos Drummond de Andrade)

August Willemsen staat dezer dagen weer volop in de belangstelling.  
Frederieke Jochems maakte een documentaire over hem ‘August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid’ en de prachtige ‘Braziliaanse Brieven’ worden opnieuw uitgegeven. Daarnaast verschijnt er voor het eerst een Portugese vertaling van deze brieven. 

Theodor Holman ontvangt donderdagavond van 20.00 – 21.00 in de Theaterzaal van de OBA documentairemaakster Frederieke Jochemse. Verder Paul Roelofsen – hij is de ‘beste Paul’ aan wie August Willemsen zijn Braziliaanse Brieven stuurde. Ook aanwezig is Marian Plug, beeldend kunstenares die bijna vijftig jaar met Willemsen bevriend was en al die tijd met hem correspondeerde. En Joris Kleverlaan, voorzitter van de Stichting August Willemsen. Teksten van de vertaalde poëzie en fragmenten uit de verzamelde brieven worden gelezen door acteur Wim van der Grijn.

De show wordt live uitgezonden via SALTO 1 en de site van de OBA. Liever in levende lijve de show bij wonen? Toegang is gratis en aanmelden kan hier.