Red Light Jazz Festival

Red Light Jazz is een meerdaags jazzfestival in en rondom het wallengebied in Amsterdam dat voor het eerst plaatsvond op 4, 5 en 6 juli 2014. Vanaf 2016 wordt het festival georganiseerd in het eerste weekend van juni. Het is vooral de spannende locatie, het internationaal vermaarde en roemruchte Red Light District in de oude binnenstad van Amsterdam, dat dit festival zo uniek maakt in de wereld.

Het wallengebied, dat van oudsher al een jazzhistorie kent, beschikt over meerdere mooie locaties waar een jazzartiest of jazzorkest kan optreden.

De deelnemende locaties toen het festival voor het eerst werd georganiseerd waren: Het Bethanienklooster, Bethany’s Jazz Club, Café Casablanca, Mata Hari, Paleis van de Weemoed, Brouwerij De Prael, Quartier Putain, Theater Casa Rosso, Hotel Prins Hendrik en de Sint Olofskapel.

Het jaarlijks terugkerende festival bracht ook een samenwerking tot stand tussen oude- en nieuwe wallenondernemers. Red Light Jazz, dat ook door buurtbewoners wordt gewaardeerd, brengt zo een positieve vibe naar de Wallen.

Sinds een aantal jaren is SALTO mediapartner van dit unieke festival in Amsterdam en zullen wij gedurende het festival diverse reportages en promo’s uitzenden via SALTO1.

Ook dit jaar zijn we weer van de partij aankomend weekend dus hou onze programmering in de gaten en geniet van het Red Light Jazz festival op SALTO!