SALTO x GRACHTENFESTIVAL

Vanaf vandaag zie je bij SALTO alle content van het Grachtenfestival!

Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Bij het Grachtenfestival – hét zomerfestival voor klassieke muziek – begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Klassiek,  jazz en muziek uit andere culturen, met heel Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als prachtig decor.

Wees welkom bij het grachtenfestival, van 9 tot 18 augustus of kijk op onze programmapagina van het grachtenfestival voor alle items!

Festival Thema: Schatten van Vrouwen

Thema van het Grachtenfestival 2019 is ‘Schatten van Vrouwen’. Grachtenfestival wil daarmee bijzondere vrouwen uit de geschiedenis én van deze tijd uitlichten en een bijzonder perspectief en nieuwe inzichten bieden op locaties met een historie. Met de opera Vrouwenstemmen willen Kika Sprangers, Lisenka Heijboer en Lestari Scholtes het publiek – vrouwen én mannen – verrijken.

Club Grachtenfestival

Klassieke muziek en jazz concerten, maar dan net een beetje anders, dat is Club Grachtenfestival. Unieke locaties in Amsterdam, bijzondere samenstellingen van muziekgroepen en het samensmelten van diverse genres zijn onderdeel van deze programma reeks. Daarnaast beginnen de concerten net wat later dan normaal en mag je je drankje in je hand houden. Soms staat er een stoel, maar liever blijf je staan en swing je mee!

Junior Grachtenfestival

Junior Grachtenfestival is een reeks concerten voor kinderen tot 12 jaar. In parken, pleinen en concertzalen worden programma’s georganiseerd voor de allerkleinste, zoals babyconcerten en muziek theater voorstellingen waarbij spannende of grappige verhalen worden gezongen en gespeeld voor kinderen en ouderen.