South East Parade 2022

IT’S COMING AGAIN: 5 JAAR SOUTH EAST PARADE! De vrolijkste parade van Amsterdam in Zuidoost

De SouthEast Parade is de vrolijkste straatparade van Amsterdam. Na corona gaat het dit jaar weer door zoals het hoort: samen op straat!

Want onze missie is verbinding tussen mensen en culturen en laten zien wie je bent.

Op zaterdag 20 augustus 2022 loopt een kleurrijke bonte stoet van individuele deelnemers, maatschappelijke organisaties en culturele groepen in prachtige klederdracht en vrolijke muziek door de straten van Amsterdam Zuidoost. Alle stadsdelen doen mee.

Op de SouthEast Parade krijgt iedereen die meebouwt aan het DNA van de stad Amsterdam een podium om zich te laten zien. Dit jaar al voor de 5e keer!

Feest van de verbinding

De Southeast Parade is een jaarlijkse straatparade en prijsuitreiking waarin mensen met elkaar worden verbonden. Het is een erkenning en waardering aan het sociaal cement, de mensen die vaak onzichtbaar blijven; zij maken onze stad!  We maken zichtbaar wie er allemaal meebouwen aan het DNA van de stad Amsterdam. We vergroten de onderlinge bekendheid tussen de verschillende stadsdelen en culturen. Dat allemaal in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Human capital is sociaal cement, het belangrijkste ingrediënt, voor het bouwen aan een leefbare stad.

Route en activiteiten

Op maar liefst 6 plekken is er iets te beleven. Het staat bezoekers vrij om langs de route te staan en de paradisten aan te vuren. Uiteraard kan er ook voor worden gekozen om naar de verschillende entertainmentlocaties te gaan. Zoals bijvoorbeeld het salsa dansen op Hoekenrode! 

Overzicht entertainment vanaf 16.00 uur

Route Southeast Parade 2022


Eerbetoon Roy Ristie

Helaas is de grondlegger van de Southeast Parade Roy Ristie ons eind vorig jaar vrij plotseling ontvallen. Tijdens de aankomende editie van de Southeast Parade zal Roy langs de route bij Brasapark herdacht worden.

Live televisieregistratie Southeast Parade 2022

SALTO is al sinds de eerste editie van de Southeast Parase als mediapartner betrokken bij het evenement. Ook dit jaar hoef je niets van de Southeast Parade te missen mocht je er niet live bij kunnen zijn want SALTO zend de volledige parade rechtstreeks uit van 16:00 uur tot 22:00 uur op televisie (SALTO1) en online (SALTO.nl). De presentatie is in handen van Joris van de Sande, Graziella Hunsel Rivero, Gregory Shaggy & Charissa Mitrasing