The Cello Moves! | Cello Biënnale op SALTO1 en Radio SALTO

De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Met meer dan 100 evenementen aan het IJ is de Cello Biënnale Amsterdam de ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld.

Het thema van de negende editie van de Cello Biënnale is The Cello Moves: de cello die beroert, beweegt en doet bewegen. Van ‘s morgens vroeg (Bach&Breakfast) tot de late avond (CELLOFEST) en diep in de nacht, klinkt in alle ruimtes van het Muziekgebouw en het BIMHUIS een divers programma: oude klassiekers, hedendaagse klassieke muziek, jazz, pop, rock, singer-songwriters, improvisatie, electro en muziek uit andere culturen. Op het podium staan nationale en internationale topmusici, beroemde ensembles en grote orkesten. Elke editie zijn er oude bekenden en nieuwe gezichten en is er nieuw doorbrekend toptalent.

Ook deze editie is SALTO weer trots mediapartner. Naast de korte items en het dagelijkse verslag van Nander Cirkel en Beitske de Jong die veelvuldig zullen langskomen op SALTO1 hebben we ook een aantal speciale uitzendingen;

  • Dagelijks horen vroege vogels op Radio SALTO tussen 07.00 en 08.00 de Cello Biënnale Podcast. Hoe kan het dat cello je zo in beroering brengt? Mirjam van Hengel en Frans van Deursen uitzoeken wat het geheim van de Cello is.
  • Elke editie is ook het Cello Concours een belangrijk onderdeel van de Biënnale. In drie openbare rondes strijden maximaal vijftien jonge cellisten om de hoofdprijs. Een internationale jury bepaalt de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs, de aanmoedigingsprijs en de prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie. Het publiek bepaalt de Publieksprijs.  Wij zenden het live uit, vrijdag 28 oktober vanaf 20.15 op SALTO1 en SALTO.NL.