Theodors Bibliotheek

De Bolle Gogh, avond over Theo van Gogh (1957-2004)​

Vanavond ontvangt Theodor Holman in zijn programma Theodors Bibliotheek biograaf Jaap Cohen met zijn biografie ‘De Bolle Gogh’ (Uitgeverij Querido, 2024) over Theo van Gogh, cineast, regisseur, columnist, publicist, theatermaker en interviewer.

Zes jaar lang werkte Jaap Cohen aan deze biografie en sprak meer dan 150 familieleden, collega’s, vrienden en vijanden over de raadselachtige Theo, geniaal, controversieel, geliefd, verguisd en in 2004 bruut vermoord door een geradicaliseerde moslim, Mohammed B. Wie was Theo, waar stond hij voor en wat is nu bijna 20 jaar na de moord zijn betekenis? 

Theodor Holman en Theo van Gogh waren vrienden en collega’s, schreven samen columns en filmscenario’s en maakten de veelgeprezen film ‘Interview’ met Katja Schuurman en Pierre Bokma die ook een Amerikaanse versie kreeg met Sienna Miller en Steve Buscemi. Theodor Holman schreef na de dood van Theo van Gogh vele columns in Het Parool en in De Groene over Theo en over de betekenis van deze politieke moord.  

Vanavond maakt Theodor met Jaap Cohen en anderen de balans op.  
Wie is Theo van Gogh? 

Te gast zijn verder Nelleke Noordervliet, Geerten Waling, Ronny Naftaniel en Gijs van de Westelaken.   
Eindredactie: Rina Spigt  

Deze bijzondere avond over Theo van Gogh (die met zijn succesvolle tv-programma “Een prettig Gesprek” lang geleden ook bij SALTO begon) wordt dinsdag 30 januari live uitgezonden om 20:00 uur op SALTO1 en is on demand te zien via SALTO.nl