Tijd Programma
00:00 BRASA Music
00:55 Kunst en Literatuur. reportages van o.m. Tracy Metz, Torenkamer, Uit Eigen Werk en Rob Zwetsloot
01:00 SALTO DanceMusic
02:00 Shorts natuur, wetenschap, politiek, talk
03:00 Shorts actueel, buurt, cultuur, social
04:00 SALTO Mix

Reportages en muziekclips

05:00 Shorts jongeren
06:00 SALTO Mix

Reportages en muziekclips

07:00 LIVELIVE: Radio SALTO & De Dam
09:00 AmstelPolis

Binnentuinen. Kemal Rijken in gesprek met Nienke van Renssen (GroenLinks) en Stijn Nijssen (VVD). - In de Amsterdamse bouwblokken zijn veel binnentuinen. Wat moet daarmee gebeuren? Mag de eigenaar van een pand zelf beslissen of hij daar een uitbouw, of zelfs een kelder maakt? Of moeten de tuinen zo groen mogelijk worden, zodat ze dienen als groene long voor de stad, en als waterberging in regenachtige tijden? Moeten er regels komen? Kemal Rijken praat hierover met Nienke van Renssen (GroenLinks) en Stijn Nijssen (VVD).

10:00 AmstelPolis

Bomenbeleid: waarom moet er gekapt worden? Kemal Rijken in gesprek met Anke Bakker (PvdD) en Jan-Bert Vroege (D66) - Waarom moeten er bomen gekapt worden aan de Rozengracht? Waarom zijn er aan de Frederik Hendrikstraat nog geen bomen herplant? En hoe zit het met het Oosterpark? Kemal Rijken praat hierover met Anke Bakker, raadslid van de Partij voor de Dieren, en Jan-Bert Vroege, D66-raadslid.

11:00 Kunst is Lang

Kunst is Lang afl.2 | Domenique Himmelsbach de Vries - Domenique Himmelsbach wordt de hemd van het lijf gevraagd door presentator Luuk Heezen tijdens een nieuwe aflevering: Kunst is Lang, do podcast van Mister Motley in VondelCS!

12:00 De Balie TV

Kenniscafé Een Ode aan De Boom - Bomen zijn een essentieel deel van ons leven en van de planeet. Toch kappen we wereldwijd massaal bomen met desastreuze gevolgen. Het volgende KennisCafé is een ode aan de boom en het bos. Wat is de functie van bossen wereldwijd en hoe komt het dat we ons daar zo ontspannen voelen? Moderator Maarten Keulemans gaat met wetenschappers op zoek naar antwoorden. Want in tijden van klimaatverandering, moet iedereen niet eens zijn kennis bijspijkeren over de oudste plantwezens van de wereld? Bomenring deskundige (dendrochronoloog) Ute Sass-Klaassen is initiator van de Twitterboom en doet o.a. onderzoek naar de gevolgen van droogte op bomen: ‘Aan de buitenkant lijken bomen heel statisch, maar vanbinnen gebeurt er veel’. Wat kunnen we allemaal leren van bomen? Sjerp de Vries neemt ons daarna mee op een hoognodige reis door het bos. Hij doet onderzoek naar de invloed van een groene omgeving op gezondheid en welzijn. Moeten we vaker naar het bos om aan de drukte te kunnen ontsnappen? Pieter Zuidema bestudeert de grote diversiteit van tropische bossen en hoe ze reageren op klimaatverandering. Wolgang Gard gaat vertellen over innovatieve toepassingen van hout in o.a. de hoogbouw. Co-founder van Wildernis Amsterdam Isabelle van der Poel ziet steeds meer groen in de huizen van Millennials. Via hun zeer populaire Instagram account promoten ze een steeds groenere lifestyle. Want als je geen tijd hebt om naar het bos te gaan, breng het bos gewoon naar je eigen huis.

14:00 Pakhuis de Zwijger TV

De Goede Zaak & VPRO Tegenlicht Meet Up: New Causes, New Rebels - Maak kennis met de jonge actievoerders in Hongkong, die nu al zes maanden strijden tegen het machtige vasteland van China. Met een indrukwekkend uithoudingsvermogen zetten zij succesvol nieuwe middelen en tactieken in om de toekomst van hun stad veilig te stellen. En zij zijn niet de enigen. Overal ter wereld zijn bottom-up protestbewegingen actief en wordt er door grassroots groepen voor idealen gestreden. Waar staan deze bewegingen voor? En wat kunnen wij van ze leren? Voor deze Meet Up slaan VPRO Tegenlicht en De Goede Zaak de handen ineen. Aan de hand van voorbeelden uit Hongkong, de VS, Nederland en andere gebieden, bespreken we de rol van burgerlijke ongehoorzaamheid, beeldvorming en toekomstvisies binnen het nieuwe demonstreren.

16:00 Tourist Land TV

Tourist Land TV nodigt Amsterdamse toeristen uit voor een goed gesprek op basis van hun eigen foto’s en video’s. Aflevering 3: Nergis & Engin - Tourist Land TV is een reeks televisie-episodes die journalist en kunstenaar Marc van Dijk maakt voor Tourist Land, een toeristische vrijstaat van kunstenaars, filosofen en bezoekers in Vrij Paleis (Paleisstraat 107) Tourist Land TV nodigt Amsterdamse toeristen uit in de studio van SALTO voor een goed gesprek op basis van hun eigen foto’s en video’s. Elke aflevering begint op straat. Er wordt een toerist benaderd en gevraagd of Tourist Land TV de inhoud van zijn of haar camera mag zien. In de studio worden de beelden die gemaakt zijn bekeken en besproken. Wat is het verhaal achter zijn of haar mooiste, jammerlijk mislukte, oppervlakkige, diepzinnige, geënsceneerde en/of bewust nooit gedeelde plaatjes?' De toerist kijkt via een lens. Dat is bijna een existentiële noodzaak. Selfies, groepsfoto’s, esthetische kiekjes en filmpjes vormen een bewijs en legitimatie van zijn bestaan en zijn aanwezigheid. Zelden vormen ze de basis voor een goed gesprek. Daar brengt Tourist TV verandering in.

17:00 LIVEIce*Amsterdam live @ Museumplein
18:00 House Of Khepera

aflevering 6

19:00 BRASA TV

Glenn Helberg te gast in BRASA Talk over zijn rol in de theatervoorstelling “Stille Nacht am Silbersee”. - Helberg praat o.a. over de rol van Bach in de alternatieve middernacht mis. Zijn jeugddroom om dominee te worden en deelt zijn kritische kijk op Kerst.

19:30 BRASA TV

Die Mango show met Dario Di Mango & Desta en comedian Hassan El Rahaui. - Comedian/cabaretier Hassan El Rahaui (lid van Comedyhuis) praat in deze aflevering met Dario Di Mango en Desta o.a. over Marokkanengrappen, paniekaanvallen en zijn lastige jeugd.

20:00 De Balie TV

Nationaal Gesprek Over Vrijheid - Klaas Dijkhoff met ROC Tilburg - “Biedt het legaliseren van drugs vrijheid? Wanneer voelt u zich onveilig? Hoe moeten we de zwarte pieten-discussie voeren volgens u? Als totale vrijheid tot chaos voor iedereen leidt, moet je vrijheid toch juist begrenzen?” De studenten van ROC Tilburg, met een levendige debatcultuur, vroegen VVD fractievoorzitter Klaas Dijkhoff het hemd van het lijf tijdens een mooie en persoonlijke aflevering van het Nationaal Gesprek over Vrijheid. Het Nationale Gesprek over Vrijheid is een gesprek dat een jaar lang gevoerd wordt door bestuurlijk Nederland (ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, ceo’s en andere topbestuurders) met studenten van het middelbaar beroepsonderwijs. Het gaat om 75 bijeenkomsten gespreid over het hele land. Het Nationale Gesprek over vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen. Moderator is Tim Wagemakers

21:15 Café Weltschmerz

Rechts- nationalistische partijen zijn niet meer weg te denken: Pim van Galen en Kemal Rijken - De rechts-nationalistische partijen zijn niet meer weg te denken. Journalist, schrijver en SALTO programma maker Kemal Rijken deed twee jaar lang onderzoek naar de opkomst van rechts-nationalistische partijen in Europa. In zijn boek 'Eigen volk. Hoe het rechts-nationalisme Europa veroverde' doet hij uitgebreid verslag. Rijken signaleert meerdere ontwikkelingen. Hoewel het rechts-nationalisme in Europa in opkomst is, zijn ze niet overal onderdeel van de regeringen. Toch zouden deze partijen, afhankelijk van de situatie, toch politieke verantwoordelijkheid kunnen krijgen, zodat ze ook door het electoraat beoordeeld kunnen worden. De West- Europese democratieën kunnen wel tegen een stootje en het uitsluiten van deze partijen werkt enkel averechts. Ook plaatst Rijken kanttekeningen bij de criticasters van rechts-nationalistische partijen. Hun kiezers zijn niet per definitie fascistisch of racistisch, wel hebben ze legitieme zorgen. Mensen stemmen op deze partijen omdat andere partijen geen realistisch of alternatief antwoord hebben op bijvoorbeeld het immigratievraagstuk.

22:00 Nefesh TV

Nefesh TV - Nefesh TV

23:00 Amsterdamse Inlichtingen Dienst
Tijd Programma
23:00 Calypso TV

Bollywood speelfilm

01:00 Maranatha TV
02:00 SALTO 2 Mix
07:00 Pentecost Hour TV
08:00 Majesty TV Religie
09:00 SALTO2 social shorts: Zuidoost TV, Bijlmer en Zo, Politievlogger Tess e.a.
10:00 RECOGIN TV

Stichting Ghanese Gemeenschap Nederland

11:00 I Am Fashion
12:00 Gemeente van Christenen
13:00 Maranatha TV
14:00 Islam TV

Uitzending zondag 1 december 2019 14:00 uur

15:00 Soul Hour TV
16:00 Soul Hour TV Religious
17:00 Maranatha TV
17:30 SALTO 2 Mix
18:00 BRASA Music
19:00 Joy TV
19:30 Redemption TV

Unbelieving Believers

20:00 Maranatha TV
21:00 Wengeal
21:30 SALTO2 social shorts: Zuidoost TV, Bijlmer en Zo, Politievlogger Tess e.a.
22:00 OSHO TV

De Mind redeneert voortdurend en soms kan het lijken dat wat het zegt juist is, want het geeft er argumenten voor. Wees op je hoede voor je eigen mind, want in deze wereld kan niemand je meer bedriegen dan je eigen mind. Je grootste vijand zit binnenin je zoals je grootste vriend ook binnenin je zit.

23:00 Calypso TV

Tv Calypso reguliere uitzending, dinsdag 26 november 2019

Tijd Programma
00:00 LIVEDamsko
04:00 LIVERadio Mart
16:00 LIVESuriMama
19:00 LIVERadio Mart
22:00 LIVEDamsko
Tijd Programma
00:00 Pure Trance Sessions

Pure Trance Sessions 423 with Carolin - Pure Trance Sessions 423 with Carolin

01:00 Radio SALTO Hits
11:00 LIVERadio Swammerdam
12:00 Radio SALTO Hits
13:00 LIVEStraat Maar Beschaafd
14:00 Radio SALTO Hits
15:00 LIVERoots of the Dam
18:00 Radio SALTO Hits
19:00 LIVEDe Bonsai Club

Een programma van Marinda Bosch

20:00 LIVERadio Oras
21:00 LIVEPatricia's Sundaynight live
22:00 LIVEDrum and Bass Break
Tijd Programma
00:00 Bijlmer@Night
07:30 Hoop en Leven
08:00 LIVEBible Hour
09:00 LIVEBlack Stars
11:00 LIVEFrititi FM
13:00 LIVEEthiopia United Radio
15:00 LIVEMistic Royal Selections
17:00 LIVEArki a Tori
19:00 LIVERECOGIN
23:00 Bijlmer@Night
Tijd Programma
00:00 LIVEDe noot in de nacht (Hartsuiker)
02:00 LIVERadio Paradijs
07:00 LIVEParousia
09:00 LIVEZefanja
12:00 LIVEMuzikale Noot
16:00 Radio SALTO Mokum

Radio SALTO Mokum

17:00 LIVEYPBOT Radio
20:00 LIVEZefanja
22:00 LIVEParousia