Uit ons archief: Herman van Veen, Beelden van Weleer en tot slot de finale avond van het Jordaanfestival uit het jaar 2000

Uitzending 3 juli 2020 Uit ons archief. Uit onze serie 'In gesprek met...' Herman van Veen. Een exclusief interview uit 1998 en fragmenten uit zijn theatershow vanuit Carré. In het jaar 2000 vroegen wij Amsterdammers wat de grenzen zijn van de Jordaan en wat hun verbondenheid is met die buurt. Dan Beelden van Weleer: oude opnames van de haven van Amsterdam uit 1925. En tot slot de finale avond van het Jordaanfestival uit het jaar 2000 met vele artiesten.

Deel deze uitzending op:

Amsterdam TV

Algemene informatie

Amsterdam Televisie stelt zich tot doel, het promoten en bevorderen van het Amsterdamse (muzikale) culturele erfgoed. In haar huidige programmering is niet alleen veel ruimte voor archiefmateriaal maar ook voor achtergrond reportages over evenementen.

Amsterdam Televisie is haar uitzendingen begonnen in 1982 als etherpiraat in Amsterdam. Om 23.00 uur, na de uitzending van Duitsland 1 werd ingebroken op de zendmast op het Okura Hotel en kwam Amsterdam Televisie met een programma van ongeveer een uur. Toen dit definitief aan banden werd gelegd werd in 1997 de draad weer opgepakt en zond Amsterdam Televisie 10 jaar lang via Salto uit op kanaal A1. Door verschillende omstandigheden kwam hier in 2007 een eind aan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en zo is Amsterdam Televisie sinds 1 mei 2020 weer terug op Salto.

Contactgegevens maker: