Uit de archieven van Amsterdam TV hebben wij vandaag muziek en een interview met wethouder Jan Schaefer uit de kast getrokken.

Uitzending 19 juni 2020 In 1999 had Amsterdam Televisie een rubriek getiteld Video Top tien, samengesteld door de kijkers. Een aflevering met clips van onder andere Armand, René Riva, Rob Ronalds, Barrie van Vliet, Henk van Mokum, Jan Smit en anderen. Dan een uniek interview uit het rijke archief van Amsterdam Televisie, nog uit de tijd dat we illigaal bezig waren. John Brouwer interviewt voor Edison TV en Amsterdam Televisie in 1982 stadsvernieuwer en wethouder Jan Schaefer, een markant figuur in Amsterdam.

Deel deze uitzending op:

Amsterdam TV

Algemene informatie

Amsterdam Televisie stelt zich tot doel, het promoten en bevorderen van het Amsterdamse (muzikale) culturele erfgoed. In haar huidige programmering is niet alleen veel ruimte voor archiefmateriaal maar ook voor achtergrond reportages over evenementen.

Amsterdam Televisie is haar uitzendingen begonnen in 1982 als etherpiraat in Amsterdam. Om 23.00 uur, na de uitzending van Duitsland 1 werd ingebroken op de zendmast op het Okura Hotel en kwam Amsterdam Televisie met een programma van ongeveer een uur. Toen dit definitief aan banden werd gelegd werd in 1997 de draad weer opgepakt en zond Amsterdam Televisie 10 jaar lang via Salto uit op kanaal A1. Door verschillende omstandigheden kwam hier in 2007 een eind aan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en zo is Amsterdam Televisie sinds 1 mei 2020 weer terug op Salto.

Contactgegevens maker: