Karina Holla & Henk van Riemsdijk

Beluister aflevering

Vandaag bij A'muze is te gast kunstenares Karina Holla. Karina is mimespeelster, actrice, choreografe en regisseuse en wordt gezien als een pionier in de Nederlandse theaterwereld. Ze maakt en speelt in zowel binnen- als buitenland en heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre aan fysieke en beeldende voorstellingen op haar naam staan. Vijf jaar geleden won ze de Theo d'Or, de toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in de voorstelling 'ROMP'. 

Voor deze uitzending vroegen we de talentvolle Karina naar haar muze. En daarover hoefde ze niet lang na te denken en al zéker niet ver te zoeken: Karina haar grote inspiratiebron is haar partner Henk van Riemsdijk. Zo vertelt ze dat Henk als geen ander Karina weet te inspireren bij het maken van haar voorstellingen. "Henk heeft iets strengs, zo kan hij tegen mij zeggen: 'nee Karina dat hebben we al van je gezien, dat is uit de oude doos. Je moet je vernieuwen'. Maar dat is juist heel goed voor mij. Ik heb een beetje prikkeldraad om mijn hart heen. En als je heel dichtbij me komt dan moet je daar doorheen. De meeste mensen schrikt dat af, maar Henk gaat dan gewoon door dat prikkeldraad heen en komt bij mijn hart. Hij is de enige die dat kan of mag". 

Beluister nu deze romantische uitzending van A'muze, waarbij Karina en Henk op gepassioneerde wijze vertellen over hun liefde voor Amsterdam, het theater en uiteraard voor elkaar.  

Productie: Medialab Osdorp | Regie: Marjolein Frijling | Presentatie: Joris van de Sande (SALTO) | Audio en montage: David Djuly (SALTO) | www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl | info@afk.nl

Podcast

Mis geen aflevering en abonneer je op de A'Muze Podcast.

A'Muze

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst presenteert A’muze: een podcast ter ere van het 50-jarig bestaan van het fonds, waarin Amsterdamse makers vertellen welke Amsterdamse muze hen inspireert. In Amsterdam lopen talloze makers rond, op zoek naar inspiratie. Waar vinden ze die? Wie is hun muze? De nieuwe, achtdelige podcastserie A’muze brengt maker en muze bij elkaar. Voor een prikkelend gesprek over kunst, inspiratie en – natuurlijk – Amsterdam. A’muze is een ode aan de Amsterdamse makers, de stad en hun muzen. Een spontaan gesprek met een vreemdeling op het terras, een onverwachte opmerking van een vriend of een inspirerend perspectief van een raadslid. Het lijken misschien alledaagse interacties, zonder speciale betekenis. Toch kunnen ze leiden tot een gouden artistieke ingeving. In de podcast A’muze komen onder anderen actrice en theatermaker Yeliz Doga, museumdirecteur Rein Wolfs en kunstenaars Aynouk Tan, Nilab Ahmadi, Bas Kosters en Charl Landvreugd langs, met hun muze natuurlijk.

Dit programma wordt gemaakt door AFK / Medialab Osdorp.

Contact:
E-mail: info@afk.nl