Su Tomesen, Street Vendors

Beluister aflevering

Bij Radio RAP luisteren we vandaag naar een interview dat ik had met een medebewoonster uit de Nieuwmarktbuurt, kunstenaar Su Tomesen  

We praten over haar werk waarin de openbare ruimte en informele economieën centraal staan, we bespreken onder andere haar vierluik Street Vendors, die zij maakte in Yogyakarta, Medellín, Johannesburg en Tirana. In deze video’s kijken we met Su naar de Zuid-Afrikaanse straatverkopers. Hoe zij hun waar uitstallen, als een performance.  We zien alledaagse spullen op kleden, uitgestald als een installatie, kunstobjecten op wielen waarmee men hun spullen vervoert. 

Tomesen is geïnspireerd door deze straathandelaren die van niets iets maken met hun handelswaar en vertelt  hoe ze ‘de straat op een sokkel wil zetten', ze wil je verleiden om je aan het denken te zetten. 

Dit gesprek is opgenomen op 7 februari van dit jaar in de  tijdelijke podcast- en kunstboekenwinkel aan de Houtkopersdwarsstraat bij het Waterlooplein.

https://sutomesen.nl/ 

Podcast

Mis geen aflevering en abonneer je op de Radio RAP Podcast.

Radio RAP

Fotograaf en binnenstadbewoner Wil van Iersel opende een tijdelijke podcast studio annex galerie: Radio RAP, in een winkelruimte aan de Houtkopersdwarsstraat bij het Waterlooplein. Hij presenteerde hier kunstenaarsboeken, daarnaast werden in de winkel interviews opgenomen met de kunstenaars. De aanleiding voor de interviews was het werk dat de makers in de galerie hadden liggen en leidde tot gesprekken over kunst, fotografie, grafische ontwerpen en leven in Amsterdam. Interview: Wil van Iersel

Dit programma wordt gemaakt door Wil van Iersel Fotografie.

Contact:

Binnenkort te horen op ...

stadsfm logo

zondag 21 april

13:00 op Radio SALTO

stadsfm logo

zondag 28 april

13:00 op Radio SALTO

stadsfm logo

zondag 5 mei

13:00 op Radio SALTO