AT5 volgt de archeologen die de bouwputten van de Noord/Zuidlijn uitkamden. De voorwerpen geven een beeld van hoe Amsterdammers de afgelopen eeuwen leefden.

In de documentaire proberen de meest uiteenlopende experts de gevonden voorwerpen te duiden. Mode, kunst, wapens en munten, er komt van alles aan bod. De archeologen zijn door de werkzaamheden in staat geweest letterlijk tot de roots van de stad door te dringen, de plek waar Amsterdam is ontstaan. Er werden uiteindelijk tienduizenden vondsten gedaan, deze zijn allemaal gearchiveerd en na onderzoek verwerkt in een kunstwerk dat te zien op station Rokin.

Deel deze uitzending op:

Amstel: Spiegel van de Stad -de Noord Zuid lijn

Algemene informatie

In de documentaire proberen de meest uiteenlopende experts de gevonden voorwerpen te duiden. Mode, kunst, wapens en munten, er komt van alles aan bod. De archeologen zijn door de werkzaamheden in staat geweest letterlijk tot de roots van de stad door te dringen, de plek waar Amsterdam is ontstaan. Er werden uiteindelijk tienduizenden vondsten gedaan, deze zijn allemaal gearchiveerd en na onderzoek verwerkt in een kunstwerk dat te zien op station Rokin