Studio’s

Ga zelf aan de slag in onze verschillende studio’s!

Naast ons kantoor en uitzendstraat in Pakhuis de Zwijger hebben we hier ook vier studio’s op de vloer. De lijst van mensen en groepen die hier hun media hebben gemaakt is lang en divers. Dit komt omdat we iedereen de kans gunnen om daadwerkelijk zelf vorm te geven aan hun eigen media, zonder technische kennis vooraf.

Zo hebben we een televisiestudio en twee radiostudio’s. Deze worden veelvuldig gebruikt om onze 4 radiokanalen en 2 televisiekanalen te voorzien van live programma’s. Maar ook om de meest uiteenlopende content in op te nemen.

Ook hebben we een podcaststudio, waar mensen hun eigen show maken en die al dan niet via ons podcastplatform kunnen verspreiden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur dan een mailtje naar secretariaat@salto.nl of bel 020 638 6386. Nieuwe mediamakers krijgen altijd een korte training van ons.

Hieronder een kort overzicht van wat onze studio’s zoal te bieden hebben.


Onze complete radio studio’s

We hebben twee radiostudio’s die beide zijn uitgerust met DHD mengtafels in combinatie met Shure SM7 microfoons, twee cd spelers, twee telefoonvorken en twee Propfrexx audioplayers. Daarnaast hebben ze verschillende extra features. Onder andere Human Factor TV heeft er voor de VPRO een item van Plakshot gefilmd, ze waren uiteraard niet écht live op de radio.

‘Studio 4’

 • 4 microfoons
 • Twee CD spelers
 • Twee vinyl draaitafels met faderstart
 • 1 ruimte voor techniek en sprekers
Het fragment voor ‘Plakshot’ van de VPRO, opgenomen in studio 4

‘Studio 5’

 • 5 microfoons
 • Twee vinyl draaitafels met faderstart
 • 1 ruimte voor techniek en 1 aparte spreekcel met 4 microfoons

De podcast studio

Onze podcast studio is uitgerust met een Rødecaster Pro II en vier Shure SM7 microfoons. Het is hiermee mogelijk direct een complete podcast te maken of om een multitrack opname te doen voor nabewerking. Ook staat er een pc om audio fragmenten in te laden en de opnames direct terug te luisteren, te kopiëren of te versturen. De uitgebreide handleiding voor de studio vind je HIER

Wij verhuren de studio voor €25,- per uur. Voorafgaand aan de eerste boeking vindt een intake met kennismaking en instructie plaats. Ook wordt dan uitgelegd hoe je toegang krijgt tot de studio. Maak hiervoor een afspraak via secretariaat@salto.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.


Televisie studio met greenscreen

De televisiestudio is klein maar fijn. Er is een vast greenscreen die zorgvuldig is uitgelicht waarmee elke denkbare achtergrond mogelijk. Dat is mogelijk in de regieruimte door middel van de Tricaster Mini videomixer. Hiermee kan je creatief losgaan, met tal van titels, video en graphic inserts, mogelijkheid voor een videobel verbinding en zelfs een virtuele studio setup.

Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van o.a.:

 • 3 Panasonic PTZ camera’s met controller unit
 • Behringer X32 audiomixer
 • DJ set – Pioneer XDJ1000
 • 4 draadloze lavalier microfoons van Sennheiser
 • Veel meer op aanvraag.