Over SALTO

SALTO: ‘do-it-yourself’-media

SALTO biedt een Open Access platform, wat inhoudt dat bij SALTO alle Amsterdammers een maker kunnen zijn. SALTO zorgt voor een waardevrije, democratische omgeving die mediamakers uit diverse Amsterdamse community’s een stem geeft.

SALTO ondersteunt de programmamakers met het uitzenden op de radiozenders en televisiekanalen d.m.v. betaalbare uitzendfaciliteiten, technische ondersteuning en training. Onvervalste ‘do-it-yourself’-media is waar SALTO voor staat, en wij stimuleren onze makers dan ook om volledig zelfstandig te kunnen werken.

Educatie en Innovatie

SALTO stelt zijn deuren regelmatig open voor educatieve projecten. De Hogeschool van Amsterdam en het Mediacollege Amsterdam scharen zich onder onze partners. Ook kinderen van de basis- en middelbare school verwelkomen wij graag voor een kijkje in de keuken van de media.

Verder experimenteert SALTO met de nieuwste technologische ontwikkelingen op gebied van content-management en onderzoekt zij wat de deel-economie voor de mediawereld kan betekenen. Als kleine organisatie kunnen we snel schakelen en is er ruimte voor experiment. SALTO ambieert een proeftuin te zijn voor opensource applicaties en hoopt een pioniersrol te spelen in de media wereld.

Programma maken?

Wil je zelf een programma maken, op radio of TV? Dat kan! Werk je idee uit in een programmavoorstel, en mail je voorstel naar joris@salto.nl. Wij nemen dan contact met je op en bespreken de mogelijkheden.

Op Radio worden doorgaans live programma’s gemaakt, maar we kunnen ook een audiobestand afspelen. Op TV kun je een traditioneel programma maken dat op een vast moment in de week word uitgezonden, of korte items die wij dan uit zenden in een carrousel tijdens de Salto-Shorts.  De meeste TV programma’s komen als kant en klare video bij ons binnen, maar ook een live uitzending van uit onze studio behoort tot de mogelijkheden.

Heb je al een film of programma gemaakt; een eenmalig item of meerdere afleveringen, ook dat kunnen wij uit zenden! Stuur je content of een trailer met een toelichting naar ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is ‘op zender’.

 

Ook zijn er verschillende partijen die gebruik maken van onze studio’s voor het maken van opnames en podcasts voor hun eigen (digitale) kanalen. Ben je hier in geïnteresseerd? Informeer dan naar de mogelijkheden en de kosten.

Faciliteiten

SALTO beschikt over drie radio studio’s en een TV studio met greenschreen in Pakhuis de Zwijger. Deze studio’s stellen wij tegen betaalbaar tarief beschikbaar en worden gebruikt om opnames te maken of voor een live uitzending op een van onze zenders.

Daarnaast hebben we twee televisie kanalen en 4 radiozenders voor onze makers; SALTO1, SALTO2, CaribbeanFM, StadsFM, en MOKUMradio. Ook hier zijn schappelijke prijzen aan verbonden. Daarnaast verzorgen we voor RAZO (Radio Zuid-Oost) een ether frequentie. Voor makers die op deze zenders een programma maken is er op onze site een On-Demand platvorm, waar hun programma terug te zien is.

Verder faciliteren wij voor FunX Radio een redactie en studio ruimte en ook de Concert Zender maakt regelmatig gebruik van onze studio’s.

Publieke Omroep Amsterdam 

SALTO is opgericht in 1984 en onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam. Meer informatie hierover vind je op: www.publiekeomroepamsterdam.nl. Op alle diensten van SALTO zijn de algemene voorwaarden van de Publieke Omroep Amsterdam van toe passing.