Over SALTO

Media in de hoofdstad van de vrije mening

Nederland is het land van meningen. En Amsterdam is daar de hoofdstad van. Hier komen de meeste meningen bij elkaar. En mag je zeggen wat je wilt. Daar zijn we trots op. Voeg die elementen bij elkaar en je krijgt waar SALTO voor staat: de trotse, vrije mening van iedereen.

Wij geven die vrije mening een platform op radio, tv en web. Voor iedereen en gratis. Waar nodig helpen we je om een eigen kanaal in te richten. En verder laten we je vrij om uit te zenden wat je wilt. Onverkort en ongecensureerd. We worden niet gestuurd door kijkcijfers of adverteerders belangen.

Dat levert een bijzonder beeld op. Van Amsterdam in al zijn diversiteit. Met het hart op de tong, met humor, lef en een groot gevoel voor drama. Met zijn grootse plannen en kleine dromen. En met een stevig debat op het scherpst van de snede. Zonder dat iemand zegt dat het genoeg is geweest, of wat je ervan moet vinden. Want als Amsterdammer weet je dat zelf wel.

SALTO is de publieke omroep die Amsterdam op het lijf geschreven is. Hier is iedereen welkom. Hier wordt eigenzinnigheid omarmd, worden banden gesmeed en verschillen gevierd. Dit is Amsterdam op zijn echtst. Non-stop, ongestyleerd en onversneden. En altijd verrassend.


‘Do-it-yourself’-media

SALTO biedt een Open Access platform, wat inhoudt dat bij SALTO alle Amsterdammers een maker kunnen zijn. SALTO zorgt voor een waardevrije, democratische omgeving die mediamakers uit diverse Amsterdamse communities een stem geeft.

SALTO ondersteunt de programmamakers met het uitzenden op de radiozenders en televisiekanalen d.m.v. betaalbare uitzendfaciliteiten, technische ondersteuning en training. Onvervalste ‘do-it-yourself’-media is waar SALTO voor staat, en wij stimuleren onze makers dan ook om volledig zelfstandig te kunnen werken.

Educatie en Innovatie

SALTO stelt zijn deuren regelmatig open voor educatieve projecten. De Hogeschool van Amsterdam en het Mediacollege Amsterdam scharen zich onder onze partners. Ook kinderen van de basis- en middelbare school verwelkomen wij graag voor een kijkje in de keuken van de media. Verder experimenteert SALTO met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Programma maken?

Op radio worden doorgaans live programma’s gemaakt, maar we kunnen ook een audiobestand afspelen. Op TV kun je een traditioneel programma maken dat op een vast moment in de week word uitgezonden, of korte items die wij dan uit zenden in een carrousel tijdens de ‘shorts’.  De meeste TV programma’s komen als kant en klare video bij ons binnen, maar ook een live uitzending van uit onze studio behoort tot de mogelijkheden.

Heb je al een film of programma gemaakt; een eenmalig item of meerdere afleveringen, ook dat kunnen wij uit zenden! Stuur je content of een trailer met een toelichting naar ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is ‘op zender’.

Ook zijn er verschillende partijen die gebruik maken van onze studio’s voor het maken van opnames en podcasts voor hun eigen (digitale) kanalen. Ben je hier in geïnteresseerd? Informeer dan naar de mogelijkheden en de kosten.

Faciliteiten

SALTO beschikt over twee radio studio’s, een podcaststudio en een TV studio met greenscreen in Pakhuis de Zwijger. Deze studio’s stellen wij tegen betaalbaar tarief beschikbaar en worden gebruikt om opnames te maken of voor een live uitzending op een van onze zenders.

Daarnaast hebben we 2 televisiekanalen en 3 radiozenders voor onze makers; SALTO1, SALTO2, CaribbeanFM, Radio SALTO en MokumRadio. Ook hier zijn schappelijke prijzen aan verbonden. Verder verzorgen we voor RAZO een ether frequentie. Voor makers die op een van deze zenders een programma maken is er op onze site een On Demand platform waar hun programma terug te zien is.

Verder faciliteren wij voor FunX Radio een redactie en studio ruimte en ook de Concert Zender maakt regelmatig gebruik van onze studio’s.

Publieke Omroep Amsterdam 

SALTO is opgericht in 1984 en onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam. Meer informatie hierover vind je op: www.publiekeomroepamsterdam.nl. Op alle diensten van SALTO zijn de algemene voorwaarden van de Publieke Omroep Amsterdam van toe passing, verder lees je hier het privacy statement aangaande onze website.