In een nieuwe aflevering van onze talkshow Het Kamergesprek blikken we terug op de Algemene Politieke Beschouwingen met een demissionair kabinet.

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het kabinet is gevallen en binnenkort mogen we stemmen voor de Tweede Kamer. Toch presenteert het kabinet op Prinsjesdag nieuwe plannen voor het komende jaar. Wat zijn deze plannen waard? En hoe wordt hier in de Tweede Kamer over gedebatteerd tijdens de jaarlijkse Algemene Politieke Beschouwingen? Wat zien we terug van de aankomende verkiezing tijdens dit debat? Te gast zijn journalist Sheila Sitalsing, financieel journalist Martine Wolzak, oud-fractievoorzitter van GroenLinks Bram van Ojik en voormalig politiek adviseur Julia Wouters. Presentator is Kemal Rijken.

ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om politieke invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Dit programma wordt gemaakt door ProDemos.

Contact:

Binnenkort te zien op ...

salto1 logo

vrijdag 20 oktober

20:00 op SALTO1

salto1 logo

dinsdag 24 oktober

10:00 op SALTO1

salto1 logo

donderdag 26 oktober

16:00 op SALTO1