Amsterdam in bijna 80 boeken: de mooiste verhalen over de stad

Nederlands beste verhalenvertellers Geert Mak, Guus Luijters, Marita Mathijsen, René van Stipriaan en Emile Brugman, beschrijven Amsterdam aan de hand van haar belangrijkste en mooiste literatuur. In hun nieuwe boek, ‘Amsterdam in bijna 80 boeken’, laten zij zien hoe de geschiedenis van onze hoofdstad zich openbaart in de literatuur.

Van Vondel tot Murat Isik en van Nescio tot Renate Rubinstein. Van bekende klassiekers tot vergeten parels, van de grachtengordel tot de Bijlmer, door alle eeuwen heen  en door alle delen van de stad. Het vertelplezier spat ervan af in deze unieke benadering van Amsterdam. Met een speciaal gastoptreden van Prof. Soortkill.  Ronald Kerstma is gastheer.  

GEERT MAK is journalist en schrijver. ‘Grote verwachtingen. In Europa 1999-2020’ is zijn recentste boek. 
RENĒ VAN STIPRIAAN is cultuurhistoricus en auteur van onder andere bekroonde biografieën over Bredero en Willem van Oranje. 
MARITA MATTHIJSEN is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Haar recentste boek is L. ‘De lezer van de negentiende eeuw’.  
GUUS LUIJTERS is schrijver en columnist. Van zijn hand verscheen onder meer ‘Klein geluk. Amsterdam’. 

SALTO heeft het live uitgezonden op 7 september en wordt herhaald op zondag 10 september om 12 uur en woensdag 13 september om 19:30 uur op SALTO1