Beeldend Licht

Documentaire over het leven en werk van kunstenaar Annemiek Punt waarin filmmaker Fokke Baarssen haar 2 jaar intensief heeft mogen volgen en vastleggen in haar kunstenaarschap.

Baarssen volgt haar van Ootmarsum waar zij haar galerie en atelier heeft tot Venetië en van Borculo tot Suriname waar zij al een aantal jaren komt en waar zij zich laat inspireren door de natuur.

De documentaire geeft een goed beeld van haar werkproces, haar projecten wat haar motiveert en waar zij haar inspiratie vandaan haalt.

Stadsherstel Amsterdam heeft een intensieve band met Paramaribo waar zij diverse renovatie/restauratieprojecten uitvoert. Om de donateurs/vrienden van Stadsherstel Amsterdam hierover te informeren en om geld in te zamelen om deze projecten te kunnen continueren wordt de Suriname maand georganiseerd in de Amstelkerk met een serie lezingen en de tentoonstelling: ‘Luku/ Omzien naar… hoe Suriname inspireert en verbindt’. Deze tentoonstelling is te bezoeken tot en met 22 juli 2022.

Deze tentoonstelling toont het werk van 7 kunstenaars die een band met Suriname hebben die veelal tot uitwisselingen heeft geleid. Een daarvan is  Annemiek Punt die ook een warme vriendschap en samenwerking heeft opgebouwd met de in Paramaribo wonende kunstenaar George Struikelblok dat leidde in 2019 onder meer tot hun gezamenlijke tentoonstelling: Schitterend Glas.

De documentaire Beeldend Licht die meerdere internationale filmprijzen heeft gewonnen wordt bij SALTO TV 1 uitgezonden in verband met de Suriname maand van Stadsherstel Amsterdam en is te zien op zondag 3 juli om 22 uur, woensdag 6 juli om 19 uur, zaterdag 9 juli om 10 uur, woensdag 13 juli om 23 uur, zondag 17 juli om 19 uur en dinsdag 19 juli om 20 uur op SALTO1 en on demand via SALTO.nl