De Cinekid opblaasbioscoop

De Cinekid opblaasbioscoop is een gratis toegankelijke, rondreizende bioscoop, waar kinderen van alle leeftijden een echte bioscoopervaring kunnen hebben. Ze kijken er met elkaar naar speciaal door Cinekid gecureerde films, die hen helpen een open en nieuwsgierige blik te behouden. De opblaasbioscoop is er voor iedereen, maar speciaal voor kinderen die niet vanuit thuis de magie van film hebben meegekregen of niet vanzelfsprekend toegang hebben tot cultuur.

Een eigen opblaasbioscoop 🎬

De afgelopen twee jaar is de tot nu toe enige bestaande opblaasbioscoop tijdens Cinekid Festival vanuit Portugal naar Nederland afgereisd. Nu krijgt Cinekid de unieke kans een eigen opblaasbioscoop te laten maken! Daarmee kunnen we de komende jaren door heel Nederland nog meer kinderen bereiken.

En daarbij is hulp hebben we jouw hulp bij nodig, want de productie ervan is een kostbare zaak. De bouw is inmiddels gestart. Cinekid kan een deel van de kosten financieren, maar om de opblaasbioscoop te realiseren is er nog 15.000 euro nodig. Help jij mee?

Bioscoop of luchtkasteel? 🌈

Vanbuiten lijkt de bioscoop op een kasteel vol lucht, maar vanbinnen is het een volwaardige en perfect uitgeruste bioscoopzaal met dertig stoelen, een groot scherm en een echte projector. Een magische plek, die met jouw hulp werkelijkheid kan worden!

Help film toegankelijk maken voor elk kind

Voor veel kinderen is een bioscoopbezoek niet vanzelfsprekend. Met de Cinekid opblaasbioscoop doen we daar iets aan: we verlagen actief de financiële en sociale drempels. De filmvoorstellingen zijn gratis en de opblaasbioscoop ziet er vrolijk en aantrekkelijk uit. En komt letterlijk bij kinderen langs door heel Nederland; bij buurthuizen, bibliotheken, speeltuinen, scholen, winkelcentra en pleinen. Het is voor veel kinderen een prachtige eerste bioscoopervaring.

Films die kinderen anders laten kijken 👀

De films die worden vertoond zijn speciaal door Cinekid gecureerde (inter)nationale korte films, van opkomend talent of gerenommeerde makers. Met verschillende thema’s en perspectieven dragen ze bij aan het behouden van de open en nieuwsgierige blik van kinderen. Kinderen herkennen zichzelf in de verhalen en leren met begrip naar zichzelf en anderen te kijken.

Fiscaal voordeel – ANBI 💰

Stichting Cinekid Amsterdam is aangewezen als ANBI; een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een gift aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) mag je aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting en is dus fiscaal voordelig. Kijk hier voor meer informatie op: 

Steun Cinekid met wat je kunt missen & help door de campagne te steunen en te delen met je vrienden, familie en netwerk!💛 Bedankt! Doneren kan via deze link