Evert-Jan Vonk overleden

Vandaag bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat Evert-Jan Vonk is overleden.

Evert-Jan was de drijvende kracht achter het programma Cult TV wat nog elke week te zien is op vrijdagavond om 19 uur op SALTO1 : Een Amsterdams programma over muziek, kunst, cultuur en fotografie wat sinds zijn bestaan een grote reputatie heeft opgebouwd in muziek- en kunstminnend Amsterdam.

Evert-Jan was een bijzondere en excentrieke persoonlijkheid. ‘De Reus van Amsterdam’ zoals hij bij velen bekend stond had een flinke dosis humor en zat altijd boordevol verhalen. Een bekend en geliefd gezicht van onze stad die moeiteloos in het rijtje past van kenmerkende Amsterdammers als Theo van Gogh en Herman Brood.

Naast programmamaker bij SALTO was Evert-Jan ook cineast en fotograaf en fotografeerde sinds de jaren 70 de grote der aarden uit de internationale muziekwereld zoals Chuck Berry, Chet Baker en BB King.   

Al sinds begin jaren negentig was hij betrokken bij ons als programmamaker wat hem tot een van onze meest trouwe programmamakers maakte en daarmee van grote waarde is geweest voor SALTO.

Met zijn werk laat Evert-Jan een rijk oeuvre na van uniek interview en livemuziek materiaal.

In overleg met zijn familie en vrienden is besloten om zijn programma Cult TV te blijven voortzetten bij SALTO om zo Evert-Jans’ nalatenschap in ere te houden.

We zullen Evert Jan enorm gaan missen en wensen zijn nabestaanden en dierbaren veel sterkte met dit verlies

Afscheid Evert-Jan Vonk

Maandag 11 december is er een openbaar afscheid vanaf 12:30 uur in Maloe Melo op de Lijnbaansgracht 163 in Amsterdam.

Op verzoek van de familie en vrienden roepen wij via deze weg belangstellenden op om Evert-Jan de laatste eer te komen bewijzen en hem met een erehaag uit te zwaaien om 14:45 uur waarna Evert-Jan naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht al waar hij in besloten kring zal worden begraven.

Mede namens de familie, Dany en Monika: Komt allen en zegt het voort.