Het Kamergesprek

Parlementaire debatten uitgelegd op tv bij SALTO

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. 

In Het Kamergesprek bespreekt Kemal Rijken samen met Jeltje van NieuwenhovenKeklik YücelHieke Jippes en Chris Aalberts dit keer het Vragenuurtje.

Het is vaste prik op dinsdagmiddag: het vragenuur in de Tweede Kamer. Kamerleden kunnen dan mondeling vragen stellen aan de ministers en staatssecretarissen. Maar wat voor functie heeft dat vragenuur eigenlijk? Kunnen Kamerleden met hun vragen invloed uitoefenen op beleid? Hoe bereiden de Kamerleden en de bewindslieden zich erop voor? Hebben ze in andere landen ook zulke vragenuurtjes, en hoe gaat het er dan aan toe? En tot slot: wat heb je er als burger aan?  In deze aflevering van Het Kamergesprek werden alle aspecten van het vragenuur besproken.

Het Kamergesprek is te zien op dinsdag 28 juni om 22 uur, op woensdag 29 juni om 10 uur en op zaterdag 2 juli om 11 uur op SALTO1 en via SALTO.nl