Isis Fashion Awards – dé modeshow voor accessoire designers

De Isis Fashion Awards is een internationale modewedstrijd die in Nederland wordt georganiseerd. Tijdens de wedstrijd presenteren ontwerpers hun ontwerpen op de catwalk voor publiek en jury. Vervolgens worden prijzen uitgereikt aan de drie beste modeontwerpers. De prijs werd uitgereikt door Sylvana Simons en Ruby Ketting Olivier.

De Isis Fashion Awards (IFA) werd gehouden op zaterdag 10 december 2022, en is de komende dagen in de avonduren te zien op SALTO1

De “underdogs”

De Isis Fashion Awards is de eerste modeshow in Nederland exclusief gericht op accessoires. Accessoire-ontwerpers zijn de “underdogs” in de mode-industrie. Vaak gaat alle aandacht en roem naar de kledingontwerpers. Veel ontwerpers van accessoires voelen zich ondergewaardeerd en “over het hoofd gezien”, maar met onze IFA willen we daar verandering in brengen. Door een uniek platform te bieden voor ontwerpers van accessoires.

De Isis Fashion Awards leggen sterk de nadruk op het ontdekken en stimuleren van talent, het ondersteunen van visionaire ontwerpers en hun ideeën. Tijdens IFA kunnen ontwerpers 12 soorten modeartikelen tentoonstellen: schoenen, tassen, brillen, sieraden, horloges, kousen, sokken, handschoenen, sjaals, riemen, hoeden en maskers.

IFA is een eendaags evenement dat bestaat uit interviews op de rode loper, modeshows en een prijsuitreiking. Het event is opgericht door Jan-Willem Breure om meer diversiteit en kansen te brengen in de mode-industrie.

Website: www.isisfashionawards.com