JUBILEUM: In de Platenkast van..

Al 20 jaar een vast anker op de maandag bij Radio SALTO

Het radioprogramma “In de Platenkast van.. ” wordt al sinds november 2003 iedere maandag uitgezonden op de radio bij Radio SALTO (voorheen Stads FM) en viert deze maand haar 20 jarig jubileum

Sinds 2019 wordt het programma uitgezonden op de oneven maandagen. De eerste gast was toenmalig raadslid in Amsterdam Lodewijk Asscher en er zouden nog vele gasten volgen die, toevallig of niet, nog een grote carrière zouden doorlopen na de komst in dit programma. In het programma zijn 765 unieke gasten geweest maar een aantal zijn ook meerdere keren op bezoek geweest zoals actrice Elle van Rijn of violiste Myrthe Helder bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn er ook gasten overleden, 13 in totaal waarbij met name Theo van Gogh, vermoord, 5 maanden na zijn bezoek en de op 35 jarige leeftijd gestorven Belgische schrijver Thomas Blondeau veel indruk maakten.

In die 20 jaar heeft het programma een ontwikkeling doorgemaakt van cassettebandje waar de programma’s vroeger op opgeslagen werden naar mp3 bestand waar dat nu op gebeurt en daar waar de gasten vroeger relatief veel uit de Pijp kwamen komen ze sinds 2010 relatief vaak uit Noord. Uiteraard omdat de presentator, eindredacteur en technicus Pieter Tinbergen daar woont.

Vanwege het 20 jarig bestaan zijn deze jubileummaand weer een aantal mooie gasten te gast in het programma waaronder Aliefka Bijlsma op 20 november en op 6 november is Eva Stegeman te gast. De muziek uitgevoerd door onder andere Eva Stegeman hoor je al vele jaren onder de inleiding aan het begin van het programma.

Meer informatie over het programma kan je ook vinden op de website van Pieter Tinbergen en de programmapagina

SALTO feliciteert Pieter en zijn programma In de Platenkast van.. met deze prachtige mijlpaal

In de Platenkast van.. is elke oneven maandag te beluisteren op Radio SALTO. In de ether op 99.4 FM en digitaal via kanaal 911 (Ziggo) en kanaal 1123 (KPN)