LIVE: Kies voor volkshuisvesting

Pakhuis de Zwijger TV: Nederland Kiest

Wonen voor Iedereen

Bestaanszekerheid lijkt het buzzwoord van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Cruciaal daarvoor is een goede volkshuisvesting. Iedereen heeft recht op een goed en betaalbaar huis in een fijne buurt. Zolang er te weinig woningen zijn en de woonlasten de pan uitrijzen, is van bestaanszekerheid geen sprake. Wat gaat de landelijke politiek hieraan doen? Hoe willen politieke partijen een einde maken aan de wooncrisis?

Verschillende woonexperts duiken in de verkiezingsprogramma’s en voelen de kandidaat-Kamerleden aan de tand. En kan het publiek vragen aan de politici stellen. Na vanavond weet jij hoe je in november kiest voor volkshuisvesting.

Met politici Faissal Boulakjar (Kandidaat Tweede Kamerlid D66) Eva van Esch (Kamerlid Partij voor de Dieren) Jan-Sebastian van Lissum (Kandidaat Kamerlid BBB) Julian Bushoff (Tweede Kamerlid PvdA, kandidaatlid PvdA-GL) Imane Elfilali (Member of the city council of Rotterdam and local party leader in Rotterdam of the pan-European movement Volt)

Met uitdagers Josta van Bockxmeer (Correspondent Wonen bij De Correspondent ) Tim Homan (Adviseur Strategie Rochdale) Sander van der Kraan (Mede-oprichter Woonprotest en campagnestrateeg) Mark Minkjan (Architectuurcriticus, partner bij Loom, curator Rotterdamse Academie van Bouwkunst en mede-oprichter Platform Woonopgave)

Het hele debat zenden wij live uit op televisie op woensdag 1 november om 20 uur (SALTO1)

beeld ANP