Mental Health Awereness Week Mediacollege

Studenten staan stil bij mentale gezondheid

Vanuit het Mediacollege in Amsterdam organiseren de studenten de Mental Health Week

Deze Mental Health week is van 15 t/m 19 april.  Tijdens deze week besteden de studenten aandacht aan de mentale gezondheid en maken ze alles bespreekbaar: Van verslaving, pesten, tot ADHD.

Daarnaast praten de studenten ook over hoe je juist jezelf beter kan voelen. Deze week is echt een week die in het teken staat van bewustwording bij de studenten en de doelgroep van 16 t/m 25 jaar.

Speciale radiostudio

We maken deze week speciaal door een radiostudio op te bouwen in onze kantine, waar we de hele week live radio (behalve op dinsdag) gaan maken. Hier ontvangen de studenten gasten die in gesprek gaan over onderwerpen die met mental health te maken hebben. Zo waren vorig jaar onder andere Minister Dijkgraaf en Jeanne Roeland van het boek Hersteld (van vier hersenschuddingen) te gast.

Live uitzendingen op tv

SALTO is als mediapartner verbonden aan de Mental Health Week van het Mediacollege en zal de visual-radio uitzendingen live uitzenden op televisie. Zo is het naast het mooie om bewustwording te creëren ook een mooi podium voor de studenten om te leren een live uitzending te maken voor een groot publiek.

De speciale uitzendingen van de Mental Health Week van het mediacollege zijn live op tv te zien van maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april (behalve op dinsdag) tussen 10:00 en 14:00 uur op SALTO1