Amsterdamse Pride Verhalen

Pride is een feest voor iedereen! Samen omarmen we roze en maken we ons op voor het mooiste feest van Amsterdam.


Ben jij benieuwd wie Pride hoe nou viert? Pride TV vertelt je via vlogs bijzondere verhalen. Zo nemen we voor jou een kijkje bij verschillende events, organisaties en paradijsvogels. Houd salto.nl/pride in de gaten voor de laatste Pride updates!

Bootparels

Wie moet jij op zaterdag 3 augustus het hardste toejuichen tijdens de Canal Parade? Achter elke organisatie die meevaart, zit uiteraard een verhaal. Wij vroegen voor jou een aantal bootparels waarom en hoe zij Pride omarmen:

Nederlandse Sportboot

Het is een unicum en belangrijke stap dat maar liefst 16 collega-sportbonden als collectief zichtbaar meevaren.

Café Stonewall Enschede Boot

Terwijl de Stonewall-rellen 50 jaar geleden plaatsvonden, werd 20 jaar later in Enschede gestart met Stone Wall Café. Het bekende Enschedese café bestaat dit jaar 30 jaar en wordt geheel ge- rund door vrijwilligers.

Equal Rights Coalition Boot

De Equal Rights Coalition (ERC) is de allereerste intergouvernementele groep van 40 landen, ge- wijd aan de bescherming van de rechten van LHBTI’s. Met de deelname wil de organisatie laten
zien aan de LHBTI-community, dat er veilige plekken zijn in de wereld, waar de overheid en sa- menlevingen hun rechten erkennen, waar ze welkom zijn en klaar staan om hen te verdedigen.

Mr. B Boot

Mr. B heeft dit jaar wat te vieren! Wil jij weten wat?

Gaykrant Boot

De Gaykrant is online weer terug! En om dat te vieren hebben ze een aantal special guests aan boord.

Politieke Boot

Het is de eerste keer dat de politieke partijen gezamenlijk op één boot staan. Volgens de partijen leert ’50 jaar Stonewall’ ons dat wanneer mensen de handen ineen slaan, er verandering op gang komt.

Stichting PANN Boot (Support Card Rabobank)

PANN viert dit jaar een 50-jarig jubileum, net zoals de Stonewall rellen die in 1969 plaatsvonden. Tijdens de Canal Parade hanteren ze de slogan “The past in our hearts, the future in our hands”.

TransPride Boot (Support Card Rabobank)

Is de ‘T’ een beetje een ondergeschoven kindje? De TransPride Boot heeft dit jaar de Support Card ontvangen en daarmee een plekje in de Canal Parade bemachtigd.

Pride Vlogs

Welke verhalen binnen Pride kende jij nog niet? Van travestieten die duetten zingen, het Mini-Milkshake festival dat ÉCHT een inclusief feestje is voor iedereen, een kijkje in een roze synagoge én met een bus vol ouderen naar Pride at the Beach. Wie zijn deze bijzondere mensen? Wij nemen je mee!

Senior Pride @ The Beach in Zandvoort

Wist jij dat het Pride feestje ook buiten Amsterdam in Zandvoort wordt gevierd? Voor de roze ouderen verzorgt Anny Sodeike een mooi uitje. Stap je met Joshua en Anny mee in de bus?

Pride Shabbat

Religie en Pride. Dat is helaas nog vaak een ‘ding’. Of niet? Ontmoet Bob Newark. Hij neemt reporter Joshua mee naar synagoge Beit Ha’Chidush. Daar vertelt Alexander waarom deze synagoge enorm roze is.

Mini-Milkshake

Het allerleukste festival van Amsterdam heeft dit jaar voor de 3e keer op rij een bijzondere ‘mini’ versie!

Opera voor iedereen

In het genre opera zijn travestieten die een duet zingen of vrouwen die mannenrollen invullen al eeuwen heel normaal. Pride toont dit jaar een opera in het Muiderslot kasteel.

Oud en Nieuw

Senior Pride ontmoet Youth Pride in het Amsterdamse verpleeghuis De Rietvinck.

Roze senior dhr. Vrijland

De Rietvinck vertelt het verhaal van roze bewoner, Dhr. Vrijland.

Doke’s Verhalen uit de stad

Wat vindt de Amsterdammer van Pride? Doke kijkt door de glitters heen en vangt op straat voor jou het antwoorden op waarom Pride een feest is voor iedereen, we moeten stoppen met hokjes en stempels en we vooral in Amsterdam moeten zijn wie we zijn.