Radio Mighty: Grantangi!

Ze schreven het zelf; het is een jaar van loslaten. Na dat de stichting de afgelopen tijd van drijvende krachten afscheid heeft moeten nemen, viel vandaag het doek voor Radio Mighty. De aankondiging kwam plots, vanochtend kondigden ze aan dat ze per direct stoppen in een mooie uitzending waar veel herinneringen werden opgehaald.

Mighty was sinds jaar en dag een vaste waarde op Caribbean FM. Nog voor SALTO bestond werd de zender opgericht door Eddy Felter, Mister Mighty Botai himself. In 1985 kreeg hij als piraat Radio Sranan van de grond, de eerste Surinaamse zender van Nederland, waar volledig Sranan werd gesproken. Later ging dit (deels) over in Mighty Radio op Caribbean FM. Toen de heer Felter overleed nam zijn nicht Nadia Felter het roer over. Helaas is ook zij ons ontvallen. Het afscheid viel het overgebleven team zwaar, en het bleek niet mogelijk om de uitzendingen vol te houden.

SALTO raakt een toegewijde programmamaker kwijt. Wij bedanken het hele team van Mighty en in het bijzonder Marcia, Leendert, Dolf a.k.a. Boetsy, Marléne en Marina. We komen elkaar ongetwijfeld nog tegen!

Luister hun laatste aflevering hier terug