Vier de feestdagen bij SALTO!

Kerst en Oud & Nieuw in Amsterdam

Bij SALTO wordt je ondergedompeld in de feelgood sfeer en ontdek je Amsterdamse verhalen vol warmte, gezelligheid, een lach en een traan. Wij nemen jou mee naar het kerstbomenbos, de ijsbaan, de lichtjesparade, het kerstcircus en gaan op pad met bijzondere Amsterdammers die iets over hebben voor een ander. De feestdagen vier je samen! Val met SALTO binnen bij Syrische, Ghanese, Joodse en Javaanse feestjes. En wil je even uitbuiken en bijkomen? Ontspan dan tijdens onze X-Mas Detox Deephouse Yoga Sessie. Het jaar lach je met onze SALTO makers uit tijdens onze Oliebollenshow. Wie zijn ze, wat heb jij het afgelopen jaar gemist en houd je maar vast; wat staat je te wachten in 2019? Muziek ontbreekt uiteraard niet! Sopraan Francis van Broekhuizen en Clous van Mechelen serveren een eigen Amsterdamse kerstsong. Op oudejaarsnacht knalt Moradzo’s No Hitzone het jaar uit.

Bekijk HIER alle feestdagen programma’s!


Moradzo’s No Hitzone NYE Special

29-12-2018

Direct na het vuurwerk brengt Moradzo’s No Hitzone het beste feestje jouw huiskamer in!


De SALTO Oliebollenshow

28-12-2018

Strooi de poedersuiker maar alvast in de rondte en pop die champagne! Bij SALTO knal je het jaar uit met de Oliebollenshow.
Schuif aan en lach mee met de meest bijzondere momenten van 2018. ….met bubbels en muziek…


Nieuwjaarswens – Lucien Spee

27-12-2018

Het nieuwe jaar stap je bij SALTO in met Nieuwjaarswensen voor Amsterdam!


Wintervlog Kerstcircus Haarlem

25-12-2018

Terwijl jij de feestdagen gezellig doorbrengt met familie en vrienden, staan er ook topartiesten paraat om jou te entertainen. Bij SALTO neem je een kijkje achter de schermen bij de internationale acts van het Kerstcircus Haarlem. Hoe is dat nou om ver van huis, in de spotlights te staan met Kerst?


Wintervlog – Bijzondere Amsterdammer: Johan de Jongh

24-12-2018

Flesseman en de Nieuwmarktbuurt zijn een onafscheidelijk duo. Humor, gezelligheid én bijzondere verhalen. Vanessa laat jou het verhaal van bewoner Johan de Jongh zien. Flesseman kan écht niet zonder hem.


Wintervlog – De Meesterbanketbakker

20-12-2018

Eet en snoep jij ook net even wat meer met de feestdagen? Wie niet! Vanessa heeft voor jou een kijkje genomen bij Meesterbankbakker Mark en leert wat er allemaal moet gebeuren voordat die banketstaaf op jouw bord ligt.


Wintervlog – Armen Melkonian

20-12-2018

Armen is een vluchteling die sinds drie jaar in Nederland woont. Terwijl velen de feestdagen thuis vieren met familie, werkt Armen met veel liefde en plezier in het Amstelhotel om ervoor te zorgen dat zijn gasten een fijne dagen doorbrengen.


Wintervlog – Amsterdam Light Parade

20-12-2018

Creatief zijn met lichtjes en dat op een fiets! Dat kan Baas van de Bakfietsen, Ed Koomen, als geen ander. Joshua ging op pad met Ed en Florrie, passievolle deelnemers van de Amsterdam Light Parade. Beiden op een missie om goud te behalen!


“Feestdagen Tips”

20-12-2018

Iedere dag tot het nieuwe jaar is er een nieuwe ‘Feestdagen Tip’ door Patricia Mensink te zien op SALTO.


“SALTO presenteert ‘De Kerstshow'”

18-12-2018

16 programmamakers met verschillende roots schuiven aan tafel bij Joris van de Sande om te vertellen over hun eigen tradities en culturele kerstverhalen. De SALTO Kerstshow, deze kerst te zien op SALTO!


“MaRequest 2018 op SALTO Extra”

18-12-2018

17 t/m 20 december is het weer tijd voor MaRequest 2018. Dit jaar gaan de studenten van het Mediacollege geld inzamelen voor Stichting Sina! Op het nieuwe online televisie kanaal SALTO Extra is MaRequest live vanuit het Mediacollege te zien. Meekijken kan van via www.salto.nl/extra en doneren kan via ma-request.nl


“Wintervlog – Pam Nijmeijer”

18-12-2018

Pam Nijmeijer was prostituee, drugsverslaafd en jarenlang dakloos. Nu heeft zij haar eigen huisje en is ieder dag voor haar een feestdag. SALTO neemt je een dag mee op pad met Pam.


“Oh Amsterdammers! ’t Is net een droom!”

14-12-2018

Zing mee met sopraan Francis van Broekhuizen op het nieuwste Amsterdamse Kerstlied, geschreven door Clous van Mechelen.


Kerst en Oud & Nieuw bij SALTO

7-12-2018

Femke Halsema @ Ice*Amsterdam

7-12-2018

Burgemeester Femke Halsema deelt warme chocolademelk uit bij Ice*Amsterdam op Nationale Vrijwilligersdag


Amsterdam Light Festival Vlog

28-11-2018

Kunstenares Frederike Top over haar bijdrage aan het Amsterdam Light Festival 2018


Bijenkorf Turn on the Lights

15-11-2018

Spectaculaire show ter gelegenheid van het aansteken van de feestverlichting van de Bijenkorf op de Dam